Kriptolara yakın markaj

Kamu kurumlarında çalışan ancak FETÖ kimliklerini gizleyen personellerin deşifre edilebilmesi için çalışmalar başlatıldı. Bu kişilerin belirlenmesi için memurların üniversitelerindeki arkadaşlarına ulaşılacak. Geçmişte cemaat evlerinde kalıp kalmadıklarına bakılacak ve güvenilir ihbarlar dikkate alınacak.

Yeni Şafak Yasemin Asan Ayfer Mallı

15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sonrası kamu kurumlarından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin tasfiye edilmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Darbeden önce veya yapılan soruşturmalarla tespit edilen FETÖ'cüler açığa alınıp soruşturulmaya başlandı. Şu ana kadar açığa alınan kamu çalışanı sayısı 70 bini geçti. Ancak kurumlar içinde hala kendini gizleyen kripto örgüt üyeleri olduğu belirlendi. Bu örgüt iyelerini deşifre etmek için de bakanlıklar sahaya indi. Bakanlıklar yapılan ayrıntılı güvenlik soruşturmalarının yanında, ek araştırma uygulamalarını da hayata geçirecek.

BİLGİ TOPLANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dikkat çektiği konu olan kripto örgüt üyelerinin tespit edilebilmesi için öncelikli olarak memurların mezun oldukları üniversitedeki yakın arkadaşlarına ulaşılacak. Onlarla görüşülüp geçmişte cemaat evinde kalıp kalmadığı araştırılacak.

Arkadaşları gibi yakın akrabaları ile de görüşülerek kanaatleri sorulacak. Oturduğu binadaki veya mahalledeki komşularının, ayrıca mesai arkadaşlarının düşünceleri sorulup, kişi hakkında bilgi alınacak.

HESAPLARA BAKILACAK

Memurların haha önceden cemaatin haftalık sohbetlerine katılıp katılmadığı tespit edilecek ve internette takip ettiği siteler ve sosyal medya hesapları incelenecek. Ayrıca FETÖ üyelerinin kullandığı şifreli mesajlaşma programlarından kullanıp kullanmadığına da bakılacak. Yine FETÖ ile ilişkili bankalarda hesaplarının olup olmadığı ve aynı örgütle bağlantılı derneklere bağış yapıp yapmadığı kontrol edilecek. Bu çalışmalar gerçekleştirilirken güvenilir ihbarlar dikkate alınacak.