Kozmik Oda’da kritik şüpheli

Kozmik Oda'da arama yaparak devletin gizli bilgilerini deşifre eden 63 şüpheli hakkında başlatılan soruşturmada eski Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse de şüpheli olarak yer aldı. Kozmik Oda'daki gizli bilgi ve belgeleri, dönemin savcılarına teslim eden Köse’nin görevden alınma nedeninin de bu soruşturma olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak Osman Özgan

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, “Kozmik Oda” soruşturmasında görev alan savcı ve hakimlere ilişkin inceleme yapan HSYK müfettişlerinin ihbarı üzerine çoğunluğu asker ve polis 63 kişi hakkında “askeri casusluk” suçundan başlatılan soruşturmanın detaylarına Yeni Şafak ulaştı. Seferberlik Tetkik Kurulu'ndaki aramaların yapılmasına yol açan soruşturmanın başlamasından gizli bilgilerin ifşasına kadar geçen süreçte ihmali olan polis ve askerlerin de aralarında bulunduğu 63 kişiyi kapsayan şüpheliler arasında kritik isimlerin de bulunduğu ortaya çıktı.

AMAÇ CASUSLUK

HSYK müfettişlerinin, Ankara Başsavcılığı'na yaptığı ihbarda ise ilginç bilgiler yer aldı. İhbarda, devlet sırrı niteliğindeki belgelerin, "siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin edildiği” belirtildi. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nun, HSYK müfettişinin bu ihbarı üzerine soruşturma başlattığı soruşturma dosyasında, “Kozmik Oda soruşturmasının başlaması, Seferberlik Tetkik Kurulu'ndaki aramalar ve gizli bilgi-belgelerin dışarıya çıkarılmasında rol alanlar” şüpheli olarak yer aldı. Söz konusu şüphelilerin bağlantılarını mercek altına alan savcılık, gizli bilgi ve belgelerin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) çıkarları doğrultusunda ifşa edilip edilmediğini soruşturuyor.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/03/24/01/52/resized_08639-54b22b3cseferberlik.jpg

GİZLİ BİLGİLERİ SAVCIYA VERDI

“Siyasi ve askeri casusluk” suçlamasının yöneltildiği listedeki isimler arasında eski Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse de bulunuyor. Köse'nin eski Adli Müşavir Hıfzı Çubuklu'nun vermediği "Genelkurmay Destek Kıtaları Grup Komutanlığı'ndaki odada muhafaza edilen gizli bilgi ve belgelerin bulunduğu hard diskleri" savcıya verdiği belirtiliyor. “Devlet sırrı”ndan bahsedilmeden verilen 25 Şubat 2013 tarihli mahkeme kararı üzerine hard diskler, 16 Mart 2013'te Köse ile Piyade Albay Faik Ahmet Karadeniz ve Hakim Yarbay Okşan Çiğdem tarafından savcıya teslim edildiği de dosyadaki bilgiler de yer alıyor.

GÖREVDEN ALINDI

Köse'nin, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın imzasıyla 4 Mart'ta görevden alınmasının nedeninin Ankara Başsavcılığı tarafından yürütülen söz konusu soruşturma olduğu öğrenildi.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/03/24/01/53/resized_18cb4-6324610ealifuatyilmazerdekupe.jpg

Yılmazer dosyada

FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklu olan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer de dosyada şüpheli olarak yer alıyor. Şüphelilerin arasında Yılmazer ile birlikte emrindeki 10 isim de bulunuyor. Soruşturmanın başlamasına yol açan sahte ihbar tutanağını düzenleyen polis memuru Murat Y.'nin de şüpheli olduğu öğrenildi. Savcılık, görev ve yetkisinde olmamasına rağmen devlet sırrı niteliğinde belgelerin bulunduğu hard diskin imajını alan Ünal T.'yi de soruşturuyor. Dinlemelerde rol alan TİB görevlileri ile inceleme tutanakları ve soruşturma fezlekesini hazırlayan polisler, Ankara Emniyeti tarafından yapılan dinlemeleri gerçekleştiren teknik birim ve yazışmalarda parafı olan görevliler de dosyada şüpheli olarak yer alıyor.