Korkmayın anayasa askıya alındı

Kara Harp Okulu’nda askerlik görevini yapan Ömer Faruk Ö., Kurmay Başkanı İlhami Polat’ın Tümgeneral İzzet Çetingöz’ü derdest ettikten sonra, “Çocuklar korkulacak bir şey yok, Anayasa askıya kaldırılmıştır” dediğini anlattı.

Yeni Şafak Haber Merkezi

FETÖ'cü kalkışmanın yaşandığı gece Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz'ü derdest eden Kurmay Başkanı İlhami Polat'ın emir eri Ömer Faruk Ö.'nün ifadesine ulaşıldı. Ankara Başsavcılığı'nın yürüttüğü darbe girişimi soruşturması kapsamında “tanık” olarak dinlenen Ömer Faruk Ö., o gece yaşananları anlattı.

ODALARI TEK TEK GEZDİ

Kurmay Başkanı İlhami Polat'ın 15 Temmuz günü öğle saatlerinde eğitim kıyafetinin akşam 17:00'a kadar hazır olmasını istediğini söyleyen Ömer Faruk Ö., mesai bitiminde Polat, Yüzbaşı Ömer Ergenekon ve Kurbay Yarbay Sait Tosun'un toplantı salonu geçtiklerini, kapıyı kitleyerek burada yaklaşık 45 dakika kadar kaldıklarını anlattı. Daha sonra Sait Tosun'u odaları gezerken gördügünü söyleyen Ömer Faruk Ö., “Santrale, muhabere merkezine ve haber merkezine girerek bilgiler aldı” dedi. Çetinöz'ün 20.30 sıralarında Tümgeneral rütbesinde misafiri geldiğini, Piyade Yarbay Tolga Sıçrar'ın Polat odasına girip çıktığını kaydeden Ömer Faruk Ö., şunları söyledi:

BİR ÇANTA TELSİZ VE ŞARJÖR

“Bu esnada Ömer Ergenekon beni arayarak, 'arabayı Kurs Taburuna gönder' dedi. Ergenekon araç şoförüne bir çanta dolusu telsiz, dolu şarjör ve dörde katlanmış bir kağıt vermiş. Bu kağıdı Polat'a vermesini, diğer eşyaları ise Ani Müdahale Mangasına bırakmasını istemiş. Polat ve Sıçrar odadan çıktarak bahçedeki okul komutanının yanına gitti. Bir süre sonra komutanın misafirini uğurladılar. Her üçü A21 kapısına doğru yürüdü. Bir süre sonra gürültüler, boğuşma sesleri gelmeye başladı. Biz ne olduğunu anlayamadık. Bu esnada Polat birden çok kez aşağıdan yukarıya inip çıktı, son olarak çıktığında benden su ve sigara istedi. Sigarasını içtikten sonra aşağıya indi 5 dakika sonra geldi ve 'Çocuklar korkulacak bir şey yok, anayasa askıya kaldırılmıştır, TSK yönetime el koydu. Emir komuta artık bizdedir. Okul komutanınız siyasilerle işbirliği yapıyor, vatanı satıyor. Ben onu göz altına aldım' dedi. Bir süre sonra aşağıdaki şahıslar yukarı çıktı. Eğitim kıyafetlerini giydi, silahlarını kuşandı. Bunların arasında Sait, İlhami ve Tolga vardı. İlhami Polat bir yere ayrılmamamı söyledi. Bu esnada helikopterlerin, uçakların uçtuğunu, dışarıdan silah sesleri geldiğini duydum. Bir süre sonra SUSATAK personelinin Bozpark civarında toplandığını gördüm.”

'MAKAMINIZA GEÇİN' DEDİ

“Koridorda olduğum esnada Polat'ın, makam telefonundan Kerim Acar ile görüştüğünü duydum. Polat, 'Dekanım okul komutanını tutukladım, okul komutanı artık sizsiniz, gelin makamınıza geçin' dedi. '8 kişi zaptedemedik, bağlayamadık, bizi perişan etti' diye konuşuyorlardı. 23.00 sıralarında Polat nizamiyedekileri arayarak nizamiyeleri kapatmalarını, nizamiye önüne kamyonların çekilmesi talimatını verdi.”

Hala firari olan Polat'ın hakim eşi Suzan Polat da HSYK tarafından görevden uzaklaştırıldı. Suzan Polat, Gölbaşı Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturmasında tutukladı. Polat hakkında siyasal ve askeri casusluk maksadıyla gizli belgeleri açıklamaktan soruşturma başlatılmıştı.

Cebinden telsiz kodları çıktı

'Bir süre sonra nizamiyelerden telefonlar gelmeye başladı, 'şu komutan geldi alayım mı veya çıkmak isteyenler var çıkaralım mı?' şeklinde sorular soruyorlardı. Polat, 'kimse giremez, çıkamaz. Hiçkimse nizamiyeye yaklaşmasın, nizamiyeye girmek isteyenleri veya nizamiyeden çıkmak isteyenleri vurun' şeklinde emir verdi.”

TAM TEÇHİZATLIYDI

“Saat 00:15 sıralarında Kerim Acar geldi ve Kurmay Başkanın makamına girdi. Dekan ve emir subayı tam teçhisatlı bir şekilde giyinmişlerdi. Dekan oldukça sakindi, dışarıda hiçbir şey olmamış gibi davranıyordu. Yarım saat kadar durduktan sonra Dekan, emir subayıyla birlikte ayrıldı. Bu esnada silahlanmış SUSATAK personeli de karargah binası çevresindeydi. Bomba sesleri ve silah seslerinin gelmesi üzerine bu personel okul içerisine girdi. Bu süre zarfında İlhami Polat tekrardan makamına geldi. Odasında televizyon izlemeye başladı, Tolga Sıçrar devamlı yanındaydı. Saat 03.00 sıralarında televizyon izleme imkanı buldum ve olayın çok farklı olduğunu gördüm. Yine okul komutanının karakterini de düşününce ve devlete bağlılığını düşününce İlhami Polat ve yanındaki şahısların iyi insanlar olmadığını, yanlış davranışlar içinde olduğunu anladım. Ancak tabiki kimseye hiçbir şey söyleyemedim. Okuldan ayrılıncaya kadar İlhami Polat odasındaydı. Saat 09:45 sıralarında sivil kıyafetleriye okuldan ayrıldı. Giderken de 'hakkınızı helal edin' dedi.”

TELSİZ KODLARI ÇIKTI

“Olaydan bir hafta on gün sonra İlhami Polat'ın odasında arama yapıldı. Arama sonrasında Oktay Albay odayı temizlememi istedi. İlhami Polat'ın kıyafetlerini toplarken eğitim kıyafetinin cebinden bir kağıt çıktı. Kağıdı alıp baktığımda isimler ve numaralar yazdığını gördüm. Telsiz kodları yazıyordu. Kağıdın üzerinde de Roketsan ibaresi vardı.”