Koalisyona neden hayır dediğini anlattı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptıkları görüşmeye ilişkin, "Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması iki partinin ortak beklenti ve isteğidir. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi'nin 7 Haziran akşamından itibaren tayin ve tespit ettiği siyasi tutumunda bir değişiklik olmadığı muhataplarına açık ve dürüst bir üslupla iletilmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak

MHP basın biriminden yapılan açıklamaya göre, Bahçeli, koalisyon turları kapsamında TBMM'de, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu ile yapılan görüşmeye ilişkin "etikhaber" isimli internet sitesine yazılı bir açıklama yaptı.

Bahçeli, açıklamasında, 7 Haziran milletvekilliği genel seçimlerinin hiçbir partiye tek başına iktidar olma imkanı vermediğini hatırlatarak, bu demokratik sonucun, her parti açısından bağlayıcı bir nitelik arz ettiğini belirtti.

Tezahür eden milli iradenin, "fikren ve zihnen, esasta bir farklılığı bulunmayan, uyum ve anlaşma zorluğu çekmeyeceği malum olan partilere" ciddi düzeyde sorumluluk yüklediğini ifade eden Bahçeli, "Türkiye'nin ağırlaşan gündem ve gelişmeleri birbirini tamamlayacak, birbiriyle çelişkiye düşmeyecek partilerin bir koalisyon hükümetinde buluşmalarını gerektirmiştir" görüşüne yer verdi.

Bahçeli, Davutoğlu ve beraberindeki heyetle gerçekleşen görüşmenin, karşılıklı nezaket ve iyi niyet temelinde yapıldığı ve bu görüşmenin yararlı, dostane ve samimi bir ortamda gerçekleştiğine işaret ederek, iki partinin Türkiye'nin öncelikli ve can alıcı meselelerine bakışının ayrı ayrı ele alındığını vurguladı.

Milletin MHP'ye anamuhalefet görevini layık gördüğünü ifade eden Bahçeli, açıklamasında, AK Parti'nin en uygun koalisyon partnerinin HDP olduğunu iddia eetti.

Bahçeli, "AK Parti-MHP arasında 'savaş koalisyonu' kurulacak diyerek, yaygara koparıp gürültü kirliliğine yol açan 'çürük ve çeyrek gazeteci ve yazarlar'ın sözde barış ve çözüm koalisyonuna destek vermelerinin de eşyanın tabiatına uygun olduğunu" belirtti.

Bahçeli açıklamasında "MHP'yi kin ve husumet kuşatması altına almak için ellerini ovuşturan, siyasi ve ideolojik yığınak yapanlar unutmasınlar ki, AKP-CHP veya HDP takviyeli bir koalisyon kurulması önünde engelleyici, köstekleyici, sekteye uğratıcı herhangi bir bariyer olmayacaktır" görüşüne yer verdi.

Davutoğlu'na teşekkür eden Bahçeli "Unutulmasın ki, Milliyetçi Hareket Partisi önce ülkem ve milletim; sonra partim ve ben ilkesinden taviz vermeyecek, bilhassa 7 Haziran'dan itibaren ortaya koyduğu, 46 yıllık şerefli geçmişiyle ters düşmeyen kırmızı çizgilerini çiğnemeyecektir" ifadelerini kullandı.