Kirli oyunu beraber bozacağız: 85 milyon aynı haklara sahip

Nevşehir’de Hacı Bektaş Veli’yi anma törenine katılan Erdoğan, 85 milyon vatandaşın tamamının aynı haklara sahip, mümtaz fertler olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti: Alevi Bektaşi toplumunu İslam’dan kopartmaya çalışarak atılan ilk adımın devamı insanlarımızı birbirine düşman etme olacaktır. İnşallah bu sinsi ve alçak oyunu hep birlikte bozacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı Avrupa devletlerinin ülkemizdeki her kesim gibi Alevi Bektaşi vatandaşlar üzerinde kirli bir oyun oynamaya çalıştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum’da Kadeş Barış Meydanı’nda toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Tarım Kredi Kooperatifleri’nde 40 üründe indirim yapılacağını hatırlatan Erdoğan, bunun piyasaları daha da rahatlatacağını söyledi. Erdoğan, “Koyun kuzu da yüzde 25 indirim yaptık. Pazartesiden itibaren büyükbaşta da yüzde 30-35 indirime gidiyoruz. 40 çeşit üründe, Tarım Kredi Kooperatifleri’nde ciddi bir indirime gidiyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri’nden alışverişinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Piyasaları böylece daha da rahatlatacağız. Zincir marketler de kendilerini ona göre ayarlayacak.” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Akdeniz ve Karadeniz’de yürütülen doğalgaz arama faaliyetlerine değindi. Erdoğan, “Doğalgazı çıkarttığımız andan itibaren bu ülke bambaşka olacak” dedi.

AKDENİZ’DE KARADENİZ’DE ARAMA

ABDÜLHAMİD HAN’I MAVİ VATAN’A YOLCU ETTİK

Salı günü dünyanın en ileri teknolojisine sahip Abdülhamid Han’ı Mavi Vatan4a yolcu ettik. Kendisinden müjdeli haberler bekliyoruz. İnşallah Karadeniz’deki 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfimiz gibi Abdülhamid Han’ın da milletimize güzel haberler vereceğine inanıyorum.

ÇORUM’A ELİMİZ BOŞ GELMEDİK

MASA KURUP İFTİRA ÜRETİYORLAR

Partimizin 21. yıl dönümüne kavuşuyoruz. 14 Ağustos 2001’de hangi heyecanla yola çıktıysak o heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. Şimdi şurada bir tane poster görüyorum: 6’lı masa menüsü diyorlar. Herhalde siz bu menüyü görmüşsünüzdür. Yalan çorbası, kandil dolması, laf salatası, Selo kahvaltısı var, başka Washington portakalı var. Birileri masa kurup sabah akşam iftira üretirken, biz eser ve hizmet üretiyoruz, dertlere derman oluyoruz. Sınırlarımın içinde teröristlere göz açtırmıyoruz. Sınır ötesinde de teröristlerin tepesine biniyoruz.

40 ÜRÜNDE İNDİRİM

Milli birlik ve beraberlik çalışması

Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı’nın cumhuriyetle birlikte diğer tüm benzeri kurumlar gibi kapatıldığını hatırlatan Erdoğan, “Bu sevgi, barış, kardeşlik ve muhabbet kapısının müze statüsüyle fiziken yeniden açılmasını sağlayan şehit Başbakan rahmetli Adnan Menderes’tir” dedi. Bir süredir İçişleri ve Kültür Bakanlıklarının koordinasyonunda milli birlik ve beraberlik çalışması yürüttüklerini kayeden Erdoğan şöyle devam etti: Ülkemizdeki 1585 cemevinin tamamı ziyaret edilerek, Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın toplam 8 bin 740 talebi belirlendi. Bu taleplerin 5 bin 600’ü hızla karşılandı. Çeşitli illerimizde temeli yapılan ve yapımı tamamlanan 8 cemeviyle ilgili toplu bir töreni de yakında gerçekleştireceğiz.

Bambaşka bir Türkiye olacak

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/08/14/12/40/resized_fd15b-156197abmeydan.jpg

Çorum’a savunma sanayii müjdesi

Çorum’a savunma sanayii alanında bir müjde vereceğini söyleyen Erdoğan şunları kaydetti: “Şimdi bir müjdeyi sanayiyle ilgili verelim. Çorum’u savunma sanayiinde öne çıkarıyoruz. Çorum’da barut ve kapsül üretim tesisini öne çıkarıyoruz. 6 milyar TL’lik yatırımla barut, fişek, kapsül üretim tesisi kuruyoruz. 3 ayrı fabrikadan oluşan bu yatırımın ilk etabını 2023 Mayıs’ta hizmete almaya planlıyoruz. Bu yatırım savunma sanayiine ayrı bir güç katacaktır.”

Terör örgütlerinden sana yar olmaz

HIRSININ ESİRİ OLMUŞ

Bay Kemal unutma, bu terör örgütlerinden sana yar olmaz. Bunların hepsini Gabar’da, Cudi’de, Tendürek’te nasıl yerle bir ettiysek bundan sonra da aynısını yapacağız. Bay Kemal ve arkadaşlarının bu durumunu gördükçe, CHP’ye oy veren vatandaşlarıma üzülüyorum. Bu CHP, terörle ve teröristlerle mücadelede parlamentoda ret oyu veren değil mi? Hırsının esiri olmuş, Türkiye’ye dair bir ideali olmayan muhalefetle karşı karşıyayız.”

Yeniden zafere

20 YILDA ASIRLIK DEMOKRASİ HAMLESİ

Kuruluşunun üzerinden 16 ay geçmeden girilen ilk seçimde milletin AK Parti’yi açık ara farkla iktidara getirerek, kendilerine olan güvenini gösterdiğini belirten Erdoğan, mektubunda şunları kaydetti: “Türkiye’nin vesayetin sancılarıyla kıvrandığı, geri kalmışlığın yükünün altında ezildiği, istikrar ve güvensizlik bataklığında çırpındığı, dört bir yandan hak ve özgürlük taleplerinin yükseldiği, velhasıl tarihin en bunalımlı dönemlerinden birini yaşadığı bir süreçte üstlendiğimiz bu ağır sorumluluğun hakkını vermek için gece gündüz çalıştık. Bugün dönüp geriye baktığımızda, 20 yılda asırlık bir demokrasi ve kalkınma hamlesi gerçekleştirdiğimizi memnuniyetle müşahede ediyoruz.

2023 MESAJI

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan İkrar verdi