Kimse bize yan gözle bakamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde de terörle mücadelenin öncelikli olacağına dair kararlı mesajlar verdi. “Ülkemize kimsenin yan gözle bakmasına fırsat vermeyeceğiz” diyen Erdoğan, “Terörü ayaklarımızın altına alarak, yok edeceğiz ki milletimizin huzuru olsun, ülkemizde huzur hakim olsun” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, mescidin hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

Ankara Beytepe'deki Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi kampüsüne yapılan caminin ibadete açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, mescidin hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

"Kim ki bu dünyada bir mescit inşa eder, Allah da cennette onun için bir köşk inşa eder" hadisini hatırlatan Erdoğan, cuma namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da hutbede bu konunun önemine değindiğini belirtti. Erdoğan, caminin yapılmasında emeği geçenlere ve açılışa katılan jandarma personeline teşekkür etti. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde bin 500 öğrencinin komando eğitiminde olduğunu aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

YENİ DÖNEMİN İLK GÜNDEMİ

"Buna da şiddetle çok çok fazlasıyla ihtiyacımız var. Komandolarımızı ne kadar artırırsak, özel kuvvetlerimizi ne kadar artırırsak, terörle mücadelede başarımız o kadar artacaktır. Nitekim son gerek Cerablus gerek Afrin operasyonlarında sizlerin başarısını gördük. Bizim önümüzdeki dönemde de en büyük mücadelemiz ülkemizde terörle olacak. Terörü ayaklarımızın altına alarak yok edeceğiz ki milletimizin huzuru olsun, ülkemizde huzur hakim olsun. Ülkemize kimsenin yan gözle bakmasına fırsat vermeyeceğiz, müsaade etmeyeceğiz."

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/06/30/02/02/resized_f09fd-482a2b6ccami01.jpg

ASLOLAN MANEVİ YANI

"Mabetlerin, bu noktada işin manevi boyutunun güçlendiği yer" olduğunu belirten ve aslolanın, "manevi, imani noktada işin temerküz etmesi" olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Çünkü bizim büyük bir avantajımız var. Hamdolsun Müslümanız ve Rabb'im bizlere şehadet gibi bir makamı lütfediyor. Bu hiçbir dinde yok, bizde var. Biz de malum Mehmetimiz yürüdüğü zaman şehadete yürür" dedi.

İBADETLE ŞENLENDİRELİM

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da mukaddes bir mekanın açılışının yapıldığını belirterek, "Cami inşa etmek elbette önemlidir ancak asıl önemli olan camiyi varlığımızla mamur eylemektir. Camide zihinlerimizi, gönüllerimizi imar etmektir. Kadını erkeği, çocuğu genci, yaşlısıyla bizlere düşen camilerimizi ibadetlerimizle şenlendirmektir" diye konuştu. Cuma namazını kıldıran Erbaş, hutbede cami ve mescit yaptırmanın önemine değindi. Namazın ardından başlayan açılış töreninde, Erbaş, dua okudu. Erdoğan, "Camimiz tüm Müslümanlara, öncelikle siz sevgili Mehmetçiklerimize, gerek komuta kademesi gerekse erat, erbaş hepinize hayırlı, mübarek olsun" sözleriyle kurdeleyi kesti ve camiyi ibadete açtı.

Esin kaynağı Selçuklu mimarisi

Daha önce Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı içindeki Destek Kıtalar Komutanlığı binasında faaliyet gösteren bir mescit yer alıyor ve ibadet ihtiyacı bu şekilde karşılanıyordu. Kampüse, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önderliğinde ve hayırsever bir işadamının yardımlarıyla yeni ibadethane yaptırıldı. 25 Ağustos 2017'de temeli atılarak yapım çalışmalarına başlanan camide, Selçuklu mimarisinden esinlenildi, dış cephesi ise doğal travertenden imal edildi. 2 bin 190 metrekare alana inşa edilen cami, 4 bin 300 kişinin aynı anda ibadet etmesine imkan sağlayacak.

DÜNYA
Helsinki’de Suriye pazarlığı

GÜNDEM
Millet düşmanı