Kılıçdaroğlu'ndan Adil Öksüz açıklaması: Elimde bilgiler var

CHP lideri Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' olduğu belirtilen Adil Öksüz ile ilgili elinde birtakım bilgilerin olduğunu söyledi. Öksüz'ün nasıl serbest bırakıldığını herkesin sorması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Birtakım bilgiler var. Bunu açıklamam için elimde belge olması gerekiyor" dedi.

Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ darbe girişiminin gerçekleştiği gün gözaltına alınan, ardından skandal bir kararla serbest bırakılan, örgütün hava kuvvetleri imamı olduğu belirtilen Adil Öksüz'ün halen arandığını hatırlatarak, "Nasıl serbest bırakıldı, neden yakalanmıyor" sorusunu sordu. Elinde birtakım bilgilerin olduğunu da aktaran Kılıçdaroğlu, bunları açıklamak için belge olması gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te canlı yayınlanan programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Başbakan Binali Yıldırım ile bir görüşmeniz olacak mı?" sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, 11 binden fazla öğretmenin açığa alınmasıyla ilgili Kurban Bayramı öncesinde bir randevu talebinde bulunduğunu, Yıldırım'ın programına göre bir görüşmenin olacağını ifade etti.

"Artvin'de konvoyuna yapılan saldırının" sorulduğu Kılıçdaroğlu, "Olayı PKK üstlendi ama 'Hedefimiz Kılıçdaroğlu değildi.' dediler ama o konvoy bana aitti. O zaman hedef kimdi? Yaşanmaması gereken olaylar. O bölgeye PKK unsurları nasıl gelebiliyorlar, burada sorulması gereken soru" karşılığını verdi.

PKK'nın, kendisini doğrudan hedef aldığını belirten Kılıçdaroğlu, amaçlarının Türkiye'yi karıştırmak, iç savaş çıkarmak, kaos ortamı oluşturmak olduğunu söyledi.

"Öksüz'ün serbest bırakılmasıyla ilgili elimde bilgiler var"

Kılıçdaroğlu, "Neden 17-25 milat alınıyor? 17-25'i milat olarak almalarının nedeni 'Efendim biz yolsuzluk yapmadık' Bu algıyı geniş kitlelerin kafasına yerleştirmek istiyorlar, asıl amaç bu" görüşünü savundu.

"Siz başbakan olsanız, size yönelik bir darbe girişimi olsa, sinsi bir örgütü nasıl yakalayacaksınız?" sorusuna, Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

GÜNDEM
Gizli tanık: Darbe planını Adil Öksüz tebliğ etti

"Herkes birbirini ihbar ediyor"

Mücadelenin hukuk ve adalet içinde olması gerektiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "14 yıldır bu ülkenin tertemiz çocukları cemaatlere teslim ediliyor. Öğrenci yurdu yapamıyor mu bunlar? Boğaz köprüsü yapan bir iktidar öğrenci yurdu mu yapamıyor? Yıllar yılı niye yapmadılar? Sırf çocuklar cemaatlere mahkum olsun, o yurtlara gitsinler diye. Bu mudur bunların mücadele anlayışı? Mücadele akılla, mantıkla olur, kinle, öfkeyle, kırarak, dökerek olmaz." dedi.

Kılıçdaroğlu, şimdi herkesin birbirini ihbar ettiğine dikkati çekerek, 12 Eylül döneminde, "İsimsiz ihbar mektupları işleme koyulmayacak." diye başbakanlık genelgesi olduğunu hatırlattı.

İhbarlar üzerinden iş dünyasının bu kadar tedirgin edilmemesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "O adamı iflas mı ettireceksiniz, yok mu edeceksiniz? Neden 12 Eylül darbesinden çok daha ağır koşullar yaşanıyor bir örnek vereceğim, 12 Eylül döneminde iki sendika için faaliyet durduruldu kararı verildi, kapatılması için dava açıldı. Şimdi doğrudan kapatıldı, dava falan da yok. Hangi darbe hukuktan yanaydı?" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Kılıçdaroğlu'ndan skandal 'FETÖ' tepkisi