Kılıçdaroğlu ilk kez AK Parti Genel Merkezi'nde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaret etti. KHK'lar ve mini anayasa paketinin ele alındığı görüşme 1 saat 45 dakika sürdü. Görüşmede Başbakan Yıldırım'ın, FETÖ ile mücadele kapsamında yürütülen soruşturmalar ve Fırat Kalkanı'na ilişkin Kılıçdaroğlu'na bilgi verdiği öğrenildi.

Yeni Şafak
AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaret eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu, Başbakan Yıldırım karşıladı.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti genel merkezinde bir araya geldi. Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nu kapıda karşıladı. Kılıçdaroğlu ve Yıldırım, tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi. Parti genel merkezine saat 10.00'da gelen Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Merkezi'ni ilk kez ziyaret etmiş oldu.

İki isim, baş başa üçüncü görüşmesini gerçekleştirdi. KHK'lar başta olmak üzere mini anayasa paketinin ele alındığı görüşme 1 saat 45 dakika sürdü.

Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ile mücadele kapsamında açığa alma ve memuriyetten çıkarmalara ilişkin CHP'nin oluşturduğu komisyondan gelen şikayetlerin yer aldığı dosyayı Başbakan Yıldırım'a sunduğu belirtiliyor.

CHP, anayasaya aykırı olduğunu düşündüğü Kanun Hükmünde Kararnamelere ilişkin bölümleri Cuma günü Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacak. Bunun öncesinde Kılıçdaroğlu'nun bu bölümlere ilişkin olarak Yıldırım ile değerlendirmede bulunduğu tahmin ediliyor. Görüşmede, terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlar da ele alındı.

Görüşmede 4 konuya vurgu

Başbakan Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu görüşmesinde, Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması ele alındı. Yıldırım görüşmede, bu konuda titiz bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Görüşmede ayrıca mini anayasa değişikliği konusundaki çalışmalar değerlendirilerek bu çalışmaların bir an önce uzlaşma ile sonuçlandırılması konusunda ortak görüşün benimsendiği ifade edildi. Başbakan Yıldırım'ın, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na terörle mücadele konularının yanı sıra Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatıyla ilgili Kılıçdaroğlu'na bilgi verdiği kaydedildi.