Kılıçdaroğlu: 15 Temmuz'daki birlikteliği korumak istiyoruz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini asla unutmayacaklarını belirterek, 15 Temmuz'da toplu kalkışmaya karşı milletin toplu birliktelik gösterdiğini ve bu birlikteliği korumak istediklerini söyledi.

Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi hizmet binasında Çankaya Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi'nin imza törenine katıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini asla unutmayacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'da toplu kalkışmaya karşı milletin toplu birliktelik gösterdiğini ve bu birlikteliği korumak istediklerini söyledi.

İnsanların darbe girişimine karşı "Siyasi görüşümüz, kimliğimiz ve yaşam tarzımız ne olursa olsun demokrasi istiyoruz" dediğini ve bunun arkasında herkesin durması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bir kişinin her şeye karar verdiği değil hukukun üstünlüğünün olduğu, sivil toplum örgütlerinin güçlendiği, yüzde 1 oy alan bir partinin genel başkanının da parlamentoda olduğu bir demokrasi istediklerini dile getirdi.

Darbe hukukundan arınmış bir Türkiye hedeflediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Birilerinden emir ve talimat alan bir yargı değil, hukukun üstünlüğüne inanan bir yargıdan söz ediyoruz. Böyle bir yargı istiyoruz." ifadesini kullandı.