Kayyuma boş bina bıraktılar

Zaman gazetesinin, kayyum heyetine, boş bir bina ve çalışmayan teknolojik bir altyapı bıraktığı ortaya çıktı. Gazetenin yapılmaması için bazı bilgisayarlara şifre konulduğu belirlendi. Amacın, “Türkiye’nin en çok satan gazetesi yok edildi” propagandası olduğu öne sürülüyor.

Yeni Şafak Haber Merkezi

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliğinin “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunması” nedeniyle kayyum atadığı Feza Gazetecilik şirketinin, Zaman gazetesinin döküman ve malzemelerini Yarına Bakış'a aktardığı tespit edildi. Gazete çalışanları ve kayyumlardan alınan bilgilere göre, kayyum heyetine Yenibosna'daki merkezde, adeta boş bir bina ve çalışmayan teknolojik bir altyapı bırakıldı. Masa, sandalye ve bilgisayarların bulunduğu akıllı binanın içinin boşaltılması nedeniyle gazetenin neredeyse hazırlanamayacak durumda olduğu öğrenildi.

BİLGİSAYARLARA ŞİFRE KOYDULAR

Gazetenin yapılmaması için bazı bilgisayarlara şifre konulduğu, kimi programların çalışamaz duruma getirildiği ve bazılarının ise hard disklerinin söküldüğü belirlendi. Bu arada kapalı devre kamera sisteminin bulunduğu binada, kayyum atanmasından önce gerçekleşen toplantılara kimlerin katıldığı ve kimlerin ziyarete geldiğinin ortaya çıkmaması için görüntülerin kaydedildiği hard disklerin de yerinde olmadığının tespit edildiği belirtildi.

PERSONEL SORUN ÇIKARDI

Gazetenin server sisteminin merkezi Amerika'da olduğu için kayyum heyeti yönetime geldiğinde işlem yapamadı. Server sisteminden haber ve fotoğraflar alınamadı. Onun için gazete başka bir yerde çok zor şartlarda ancak 12 sayfa olarak hazırlandı.Personelin de “Sistem çalışmıyor, haber, fotoğraf ve dokümanlara ulaşılmıyor” diyerek sorun çıkardığı öğrenildi. Zaman gazetesinin Twitter'daki bir milyon 39 bin 950 takipçisi, grubun çıkardığı yeni gazete “Yarına Bakış”a yönlendirildi. Gazetenin internet sitesi ise 3 gündür güncellenemedi.

ZAMAN'I DAĞITMADILAR

Gazetenin abone işlemlerinde de ilginç gelişmeler yaşandı. Kağıt üzerinde Zaman'ın bir abonelik sisteminin görülmediği, dağıtımı yapan Feza Gazetecilik'in bünyesinde olduğu belirtilen “Cihan Medya” adlı firmanın, satılsın veya satılmasın 500 bin adet nüsha için gazeteye ödeme yaptığı ifade edildi. Söz konusu gazeteleri abone sistemiyle Türkiye'nin her yerine dağıtan Cihan Medya'nın, kayyum heyeti atandıktan sonra, 500 bin nüshalık alımı durdurduğu ve Zaman'ı dağıtmadığı kaydedildi. Dolayısıyla 600 bin adet değil, 75 bin adet gazete basıldı ve bayilere gönderildi.

HEDEF GAZETEYİ BATIRMAK

PDY'nin, Feza Gazetecilik bünyesindeki firmaları, içlerini boşaltarak teslim etmek için aylar öncesinde planlar yaptığı ortaya çıkıyor. Kayyum heyetinin, kriminal olmayan ve çalışma düzenini bozmayan tüm personelle çalışmanın hesaplarını yaptığı ancak pek çok kişinin ise topluca istifa ederek, kurumları çalışamaz hale getirmeyi planladığı iddia ediliyor. PDY mensuplarının böylece gazeteyi batırarak, “Türkiye'nin en çok satan gazetesi yok edildi” propagandası yapmayı amaçladığı öne sürülüyor.