Kaymakamlık hedefi FETÖ'ye takıldı

2010 yılındaki KPSS'de yapılan usulsüzlükler nedeniyle kaymakamlık hedefini gerçekleştiremeyen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Bingöl, şimdi bir kamu kurumunda avukatlık yapıyor. Murat Bingöl, "Ben 2010 KPSS'de 85,4 puan aldım. Aynı yıl kaymakamlık sınavına girebilmem için 85,8 gibi bir puan almam gerekiyordu. Eğer sorular çalınmasaydı çok daha yüksek bir puan alarak sınava girebilecektim" dedi.

Yeni Şafak

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Avukat Murat Bingöl, 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) usulsüzlükler nedeniyle kaymakamlık hedefini gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşıyor.

Bingöl, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) insanlar üzerinde mağduriyet yarattığını, son yaşananlarla bunun iyice açığa çıktığını ve kesinlik kazandığını söyledi.

Son dönemde gelişen süreçler sonunda bazı yazılı sınavlarda soruların çalınarak haklarının gasp edildiğini öğrendiğinde büyük hayal kırıklığı yaşadığını anlatan Bingöl, "Biz yazılı sınavlarda bir şaibenin olduğunu düşünmezken, gördük ki bizim bazı performanslarımız bile heder edilmiş, gasp edilmiş." dedi.

Bingöl, 2010 yılındaki KPSS'nin, İçişleri Bakanlığının açtığı kaymakamlık sınavına yönelik bir ön sınav mahiyeti taşıdığını, sınava bu nedenle girdiğini ifade etti.

2010 yılındaki KPSS'de çok iyi bir performans ortaya koymasına rağmen sonuçlar açıklandığında büyük şaşkınlık yaşadığını belirten Bingöl, şöyle konuştu:

"Ben 2010 KPSS'de 85,4 puan aldım. Aynı yıl kaymakamlık sınavına girebilmem için 85,8 gibi bir puan almam gerekiyordu. Yani çok küçük bir puanla kaymakamlık sınavını kaçırdım. Eğer sorular çalınmasaydı çok daha yüksek bir puan alarak sınava girebilecektim. 2011 yılındaki kaymakamlık sınavına girebildim. Çünkü giriş puanı 85,8'den 84,5 gibi bir seviyeye düştü. Bu sınavı kazandım ancak mülakatı geçemediğim için kaymakamlık hedefime ulaşamadım."

GÜNDEM
Bakanlıktan ABD'ye 'Gülen'i tutuklayın' talebi

GÜNDEM
Eski G.Saraylı futbolcunun evinde Gülen'in gömleği bulundu