Katipten al haberi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) adliye yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 21 adliye personelinden 16'sı 'örgüt adına faaliyette bulunmak', 'örgüte bilgi sızdırmak', 'himmet toplamak ve vermek', 'örgüt toplantılarına katılmak' suçlamalarıyla tutuklandı.

Yeni Şafak Mustafa Sait Özkan

Savcılık, şüpheli katiplerin FETÖ soruşturmaları ve davalarında haklarında yakalama kararı çıkartılan örgüt üyelerine haber uçurduklarını tespit etti.

BAŞINIZI AÇIN

Kadın katiplere deşifre olmamaları için abiler tarafından “başlarını açmaları ve iş yerinde namaz kılmamaları” talimatı da verildiği belirlendi. Örgütün rutin düzenlenen toplantılarına katılan şüphelilerin, abi ve ablalardan aldıkları talimatlar doğrultusunda örgütün adliyedeki dosyalarını takip ettikleri ve haklarında yakalama çıkan örgüt mensuplarını kaçırmak için bilgi sızdırdıkları belirlendi. 21 şüpheliden 18'inin ise örgütün haberleşme ağı olan 'Bylock' programını kullandıkları, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 1 Amerikan Doları bulundu.

Zekai ve Zekiye sorumlusu

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı olan ve örgütün üst düzey yöneticiliğini yaptığı iddia edilen Bilal Ünsal, Bartın'da yakalandı. Türkiye genelindeki adliyelerde, FETÖ'ye yönelik yapılanmayı kuran Ünsal'ın erkek katiplere “Zekai”, kadın katiplere “Zekiye” kod ismini verdiği ortaya çıktı.