Katil sürüsü İsrail tarafından katledilmişti: Türkiye Ayşenur Ezgi Eygi için soruşturma açtı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin katil İsrail tarafından başından vurularak katledilen Ayşenur Ezgi Eygi için soruşturma açtığını duyurdu. Bakan Tunç, “Bir rapor hazırlanması için çalışmalar yürüteceğiz. BM İnsan Hakları Konseyi’nde ve devam eden soykırım davasına bu raporun dahil edilmesiyle ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. Bakan Tunç ayrıca, Diyarbakır'da kaybolduktan günler sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti için; ortaya çıkan yeni deliller olduğunu vurgulayarak "Elde edilen bulgular var. Tüm bunlar değerlendirilecek. Şu aşamada katillerin kim yada kimler olduğuna dair önemli veriler içeriyor. Adli tıpta teknolojinin tüm imkanları sağlanıyor." dedi.

Seda Ekinci
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Türkiye'nin ayşegül Ezgi Eygi için soruşturma açtığını duyurdu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin katil İsrail tarafından katledilen için soruşturma açtığını duyurdu.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bakan Tunç, “Türkiye tarafından soruşturma açıldı. Bir rapor hazırlanması için çalışmalar yürüteceğiz. BM İnsan Hakları Konseyi’nde ve devam eden soykırım davasına bu raporun dahil edilmesiyle ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ayşenur Ezgi Eygi, Batı Şeria’da işgale karşı katıldığı protestoda katil sürüsü tarafından başından vurularak öldürülmüştü.

Başından vurularak öldürüldü

İşgal altındaki Filistin toprağı Batı Şeria'da Katil sürüsü İsrail tarafından başından vurularak öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi için Nablus kentinde cenaze merasimi düzenlendi.

Eygi'nin naaşı omuzlarda taşınarak son yolculuğuna uğurlandı.

Narin Güran cinayeti: Yeni deliller önemli veriler içeriyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8 yaşındaki cinayeti ile ilgili yaptığı açıklamada ortaya çıkan yeni delillerin önemli veriler içerdiğini. Adli Tıp Kurumunun çalışmalarını titizlikle yürüttüğünü bildirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin Narin olayıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bakan Tunç, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Narin Güran cinayeti

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nde kırsal Tavşantepe mahallesinde 21 Ağustos'tan beri kayıp olan Narin Güran'ın cesedi 19 gün sonra köyüne yaklaşık 2 km uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içerisinde Jandarma ekipleri tarafından bulunmuştu.

Nevzat Bahtiyar cesedi gömdüğünü itiraf etti

İtirafçıyı askeri üssün kamerası yakalattı

Cesedin bulunmasının ardından Jandarma ekipleri dereyi gören 8. Ana Jet Üstü Komutanlığı'nın çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Yapılan çalışmalarda Narin Güran'ın kaybolduğu gün Eğertutmaz Deresi civarında yaklaşık 50 dakika sabit kalan kırmızı otomobil dikkatleri üzerine çekti.

Kameraya takılan o araç

Narin'i gömdüğünü itiraf etti

İncelenen kamera kayıtlarında Dere civarında 15.40 ile 16.30 saatleri arasında otomobilin sabit kalması üzerine ekipler harekete geçti. Yapılan Plaka Tanıma Sistemi incelemelerinde otomobilin daha önce bilgi amaçlı ifadeye gelen Nevzat Bahtiyar'a ait olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Bahtiyar, sorgusunda suçunu itiraf etti.

DÜNYA
ABD Başkanı Biden'dan Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması: Kazayla vurulmuş

DÜNYA
ABD'den işgalci İsrail'e Ayşenur Ezgi Eygi çağrısı: Şeffaf olun

DÜNYA
İşgalci İsrail güçlerinin saldırısında hayatını kaybetmişti: Ayşenur Ezgi Eygi için Nablus'ta tören düzenlendi

DÜNYA
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması: Hiç kimse protestoya katıldığı için öldürülmemeli