Kara kutuları yakalandı

Adnan Oktar örgütüne yönelik soruşturmada 3 aydır firari durumda olan örgütün 2 numarası Tarkan Yavaş ile örgütün kara kutusu Serkan Yumru yakalandı. İki üst düzey isme saklanmaları için yardımcı olan 7 şüpheli de gözaltına alınırken, Yavaş ve Kumru’nun örgütü ayakta tutmak için sosyal medya faaliyetlerini yönettikleri belirlendi.

Hamdi Koçoğlu
​Adnan Oktar

Adnan Oktar örgütüne yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve 3 aydır her yerde aranan örgütün 2 numaralı ismi Tarkan Yavaş ve örgütün kara kutusu Serkan Yumru yakalandı. Operasyonu, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri yaptı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/10/11/03/18/resized_96548-d93cc922x.jpg

SAKLAYANLARA DA GÖZALTI

Ekipler, Tarkan Yavaş ve Serkan Yumru’nun Eyüpsultan Göktürk’te bir dairede gizlendiklerini belirledi. Polis, iki üst düzey isme yardım eden şüpheliler olduğunu da tespit etti. Dün sabah 9 adrese yapılan baskında Yavaş ve yumru ile birlikte gizlenmelerine yardım eden 7 kişi gözaltına alındı. Yavaş ve Yumru, Göktürk’te aynı dairede yakalandı.

SOSYAL MEDYAYI YÖNETTİLER

Yavaş ve Yumru’nun firari oldukları 3 ay boyunca, örgütü ayakta tutmak için faaliyet yürüttükleri tespit edildi. İkilinin, örgütün tüm üyelerine sürekli mesaj atarak, sosyal medya hesaplarından belirli görsellerin yayınlanmasını istediği anlaşıldı. Yavaş ve Yumru’nun, Adnan Oktar’a karşı itirafçı olan isimleri hedefe koyduğu ve onları karalamak için iftira içerikli yayınlar hazırlattıkları belirlendi. İkilinin bu iş için büyük bir bütçe ayırdıkları da ifade edildi. Yavaş hakkında çocuk tacizi, uluslararası ajanlık ve FETÖ bağlantısı iddiaları gibi çok sayıda suçlama bulunuyor.