Kar yağışı sürecek

İstanbul’da beklenen kar yağışı etkili oldu. Bazı ilçelerde kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu. Uyarıları dikkate alan vatandaşlar toplu taşımayı tercih edince trafikte aksama yaşanmadı. Poyraz nedeniyle kara, deniz ve hava yolu ulaşımında aksamalar oldu. Kar yağışının bugün ve hafta sonu süreceği açıklandı. AFAD, kötü hava şartlarına ilişkin 38 ili kapsayan uyarı yaptı.

İstanbul'da kar yağışı etkili oldu.

İstanbul’da önceki gün başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Kar kalınlıkları bazı bölgelerde 40 santimetreyi buldu. Pazartesi gününe kadar kuvvetli şekilde devam etmesi beklenen yağışa karşı yetkililer, ‘Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın’ uyarısı yaptı. Meteorolojinin uyarılarını dikkate alan vatandaşlar, özel araçları yerine toplu taşımayı tercih etti. Trafik yoğunluğu saat 08.00’de yüzde 31, öğle saatlerinde yüzde 18 olarak ölçüldü.

KAYGAN YOLLAR KAZA GETİRDİ

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/10/11/25/resized_b5184-eff7d11ckar.jpg

BOĞAZ GEMİ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Görüşün yarım milin altına düşmesi nedeniyle dün sabah İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği çift yönlü olarak kapatıldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle perşembe gecesi şehre girişleri yasaklanan tır ve kamyonların kontrollü geçişlerine izin verilmeye başlandı. İDO tüm seferlerini iptal ederken, şehir hatlarında da zaman zaman aksamalar yaşandı.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/10/11/23/resized_7ad37-8fad6102aliyerlikaya.jpg

Memura izin, motosiklete yasak

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ilgili tüm kurumların 24 saat görevlerinin başında olduğunu söyleyerek yoğun kar yağışına karşı alınan yeni önlemleri açıkladı. Asgari personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer çalışanların bugün de idari izinli sayılacağı bildirildi. Kamu kurumlarındaki hamile, malûl ve engelli çalışanların bugün de izinli olacağını bildiren Yerlikaya, “Motosiklet ve scooterların kullanımı 2. bir karara kadar yasaklandı” dedi. Yerlikaya, dün 04.00’ten itibaren İstanbul’a girişine izin verilmeyen tır ve kamyonların kente girişine kontrollü olarak izin verildiğini bildirdi. Ayrıca, hakim ve savcıların da bugün izinli sayılmaları kararlaştırıldı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/10/11/26/resized_46d30-b5b4bccdedirne.jpg

Türkiye’ye beyaz örtü

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/10/11/26/resized_6c141-7a96aa80sakarya2.jpg

Bolu Dağı TEM yolu geçişinde aralıklarla kar yağışı etkili oldu. Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Ankara’da da kar yağışı etkili oldu. Öte yandan Antalya-Konya kara yolunda karla mücadele çalışması yapıldı. Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı’da gece saatlerinde etkisini artırdı.

GÜNDEM
Yurt genelinde hafta başına kadar yoğun kar yağışı bekleniyor

GÜNDEM
İstanbul'da kar yağışı