"Kanlı harakiri"

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Eğer bu işe kalkışanlar biraz halkın içinde olsalar, insanlarla görüşseler emin olun biraz sosyoloji bilseler, toplumun derinliklerine kadar nüfuz etmiş olan demokrasiye ilişkin biraz fikirleri olsa böyle bir kanlı harakiriye kalkışmazlardı" dedi.

Yeni Şafak

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, uzun bir gece olduğunu, ancak milletin uyanamayacağı uzun gecelerde kalmasın diye sabahı getiren iradesinin olduğunu vurguladı.

Bostancı, "Esasen bu bir darbe girişimi mi yoksa bir harakiri mi? Yoksa kumarda bir şans denemesi mi? Eğer bu işe kalkışanlar biraz halkın içinde olsalar, insanlarla görüşseler emin olun biraz sosyoloji bilseler, toplumun derinliklerine kadar nüfuz etmiş olan demokrasiye ilişkin biraz fikirleri olsa böyle bir kanlı harakiriye kalkışmazlardı." dedi.

Elinde ne olursa olsun millete karşı güçlü olmanın mümkün olmadığını dile getiren Bostancı, Türkiye demokrasisinin yerleşmiş olduğunu bildirdi.

Naci Bostancı, "Bekle gör politikası" uygulayan demokratik ülkeler gördüklerini ve bunun kendilerini üzdüğünü, 15 Temmuz'un Türk demokrasi tarihinde önemli bir gün olduğunu, bunu yapanların da hesap vereceğini ifade etti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise demokrasi nöbeti kavramının yerleştiğini, nöbetlerinin hep devam edeceğini, Türkiye için yolun demokrasi olduğunu, bir silahlı gücün veya bir zümrenin milli hakimiyeti temsil edemeyeceğini, milli hakimiyetin temsilinin TBMM olduğunu vurguladı.

Kahraman, "Sizler dün akşamdan beri bu noktada bir demokrasi mücadelesi verdiniz ve bu halk düşmanı, demokrasi düşmanı hainler kaybettiler. Zaten böyle kişilerin halka karşı kaybetmesi bir mahkumiyettir, mecburiyettir. Gelen bilgiye göre Genelkurmay başkanlığından 700'e yakın silahsız er ve erbaş, polise teslim olmuş durumdadır." dedi.