Kamikaze yakalandı

MHP'nin olağanüstü kongre sürecinde yetkisi olmamasına rağmen kurultay üzerindeki tedbiri kaldıran Ankara 2. İcra Mahkemesi Hakimi Burhan Yaz, FETÖ soruşturması kapsamında Kırşehir'de akrabalarına ait olduğu belirtilen köy evinde yakalandı.

Yeni Şafak Nur Banu Aras

Geçtiğimiz aylarda MHP'yi siyasi olarak zor duruma sokan ve baaşını Meral Akşener'in çektiği muhaliflerle ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli FETÖ/PDY'yi işaret ediyordu..

NÖBET GÜNÜ BEKLENMİŞTİ

MHP'yi ele geçirmek isteyen paralel örgüt, yargıdaki uzantılarını kullanarak muhaliflerin önünü açmak istemişti. Muhalifler itirazı, hukuksuz karara imza atan Hakim Yaz'a yapabilmek için uzun süre uğraşmış ve İtirazı Yaz'ın nöbet gününe denk getirmişti. Yaz'ın henüz ortada açılmış hiçbir dava bile yokken Gemerek ve Tosya Mahkemelerinin adlığı ihtiyati tedbir kararlarının infazına ilişkin İcra Müdürlüğü dosyalarının fotokopilerini istediği ve bu fotokopiler üzerinden çalıştığı ortaya çıkmıştı.

MHP FETÖ'YÜ İŞARET ETTİ

MHP yönetimi, Yaz'ı, olağanüstü kongre sürecinde partinin genel sekreteri İsmet Büyükataman imzasıyla HSYK'ya şikayet etmiş ve FETÖ ile amaç birliğinde olduğuna dikkati çekmişti. HSYK 2. Dairesi'nin, darbe girişiminin ardından olağanüstü toplanarak, FETÖ üyesi hakim ve savcılar hakkındaki müfettiş raporu doğrultusunda adli yargıda açığa aldığı 2 bin 204 hakim ve savcı arasında, hakim Burhan Yaz da yer almıştı.