Kahramanlara veda

ABD ve NATO destekli darbede şehit olan polis ve vatandaşlar memleketlerinde toprağa veriliyor. İstanbul’da şehit edilen Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine ile teröristlerin Ankara Gölbaşı’na düzenlediği hava saldırısında şehit olan polis memurları Aytekin Kuru ve Sevda Güngör, Adana’da son yolculuklarına uğurlandı.

Yeni Şafak Haber Merkezi

Darbe girişimini engellemeye çalışırken İstanbul 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine ile darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı tesislerine düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memurları Aytekin Kuru ve Sevda Güngör, Adana'da toprağa verildi.

ASKER VATANDAŞINI ÖLDÜRMEZ

Törende, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, şehit yakınlarını teselli etti. Şehit yakınları Erbaş'a sarılıp ağladı. Erbaş, gazetecilere “Asker hiç bir zaman vatandaşını öldürmez. Bu katiller asker olamaz” diye konuştu.

ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLADIK

Ankara'da darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Polis Merkezi'ne düzenlenen saldırı sırasında şehit olan polis memuru Eyüp Oğuz memleketi Elazığ'da, Turgut Solak'ın cenazesi Balıkesir'de, Birol Yavuz Tokat'ta, Hurşit Uzel'in cenazesi Hatay'da, 2. sınıf emniyet müdürü Önder Güzel, Aksaray'da, Komiser Zeynep Sağır, Ankara'da, Cennet Yiğit ise Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı.

Acı tablo 240 şehit

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sırasında 55'i Ankara'da, 5'i İstanbul'da, 2'si Muğla'da olmak üzere 62 polis, 4'ü Ankara, biri İstanbul'da 5 asker, 78'i Ankara, 94'ü İstanbul, 1'i Malatya'da 173'ü sivil toplam 240 kişi şehit verildi. Darbe girişimi sırasında toplam bin 535 kişi de yaralandı. Hastanede tedavisi devam eden 623 kişi bulunurken, Ankara'da 96, İstanbul'da 23, Muğla'da 3, Sakarya'da 1, Bayburt'ta 1 olmak üzere 124 polisin, Ankara'da 18, Sakarya'da 2, İstanbul'da 1 olmak üzere 21 askerin, Ankara'da 800, İstanbul'da 589, Eskişehir'de 1 olmak üzere bin 390 sivilin yaralandığı öğrenildi.

Bir ay sonra baba olacaktı

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/07/20/02/51/resized_65268-3d8deb42kiremitci.jpg

Teröristlerin kontrolündeki F-16'ların bombaladığı Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığın'da şehit olan özel harekat polisi Muhsin Kiremitçi, memleketi Konya'nın Seydişehir ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 8 aylık hamile olduğu öğrenilen eşi Seda Kiremitçi'nin, sağlık görevlilerinin yardımıyla ayakta durabildiği gözlendi. Oğlunun tabunu okşayan anne Fatma Kiremitçi'nin,

“Kahraman şehidim” sözleri çevredekileri duygulandırdı.