Kaçırılan Pakistanlıyı polis kurtardı

.
Kaçırılan Pakistanlıyı polis kurtardı

Pakistan''dan kaçak olarak Türkiye''ye çalışmaya gelen bir kişiyi kaçıran şebeke çökertildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü''ne başvuran Pakistan uyruklu Gülhan Hüsain (38) kardeşinin kaçırıldığını ve hayatı karşılığında

20 bin dolar fidye istendiği ihbarında bulundu. İhbar üzerine harekete geçen polis, kaçırılan 23 yaşındaki Muhamat Hüsain''in Balat''ta bir evde tutulduğunu belirledi. Evin çevresinde pusu kuran ekipler, sSabah saatlerinde evden çıkan 4 kişiyi kıskıvrak yakaladı.

600 DOLAR FİDYE İSTEMİŞLER

Polis eve girmeye hazırlanırken, 2. kattan bir kişi aşağıya atladı. Elleri ve ayakları bağlı olan bu kişi, ellerinde silah bulunan sivil polisleri görünce kaçmaya çalıştı. Ancak daha sonra gelenlerin polis olduğunu anlayınca kaçmaktan vazgeçti. Polis, düzenlediği baskınlarda çetenin diğer elemanlarını da gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü''ne getirilen şüphelilerin Muhamat Hüsain''i kaçırdıktan sonra 20 bin dolar para istedikleri ancak aile ile pazarlık sonucu fidyeyi önce 1000 dolara düşürdükleri daha sonra ise 600 dolara razı oldukları tespit edildi. Mağdur Muhamet Hüsain kendisini kaçıran kişilerin ellerini ve ayaklarını bağladığını üzerinde sigara söndürerek kendisine işkence yaptığını söyledi.

http://cdn.yenisafak.net/site/toki0fabe017.jpg

Çetenin bir evde zorla tuttuğu Muhamat Hüsain, elleri ve ayakları bağlı olmasına rağmen kendisini ikinci kattan aşağıya bıraktı. Şans eseri yara almadan kurtuldu.