Kabine'de sürpriz bayrak değişimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım’ın dün gerçekleştirdiği sürpriz görüşmeden kabine değişikliği çıktı. İçişleri Bakanı Efkan Ala istifa etti, yerine ise Çalışma Bakanı Süleyman Soylu getirildi. Soylu'dan boşalan koltuğa da eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu atandı

Yeni Şafak Ayfer Mallı

Kabine'de dün sürpriz bir değişim yaşandı. İçişleri Bakanı Efkan Ala istifa etti, yerine ise Süleyman Soylu atandı. Soylu'dan boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na ise Mehmet Müezzinoğlu getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım dün akşam sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Resmi programda yer almayan ve saat 19.30'da başlayan görüşme saat 20:00'de sona erdi. Görüşme sonrasında basının karşısına çıkan yapan Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevini bıraktığını söyledi.

MÜEZZİNOĞLU KABİNE'DE

“İçişleri Bakanımız Bursa Milletvekili Efkan Ala'nın istifasıyla boşalan Bakanlığa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına da Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu atanmıştır” ifadelerini kullanan Başbakan Yıldırım, Efkan Ala'ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Kabinedeki bu değişiklik açıklanmadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Külliyesi'de Ala ve Müezzinoğlu ile görüştüğü iddia ediliyor. Yıldırım'ın da Müezzinoğlu ile görüştüğü belirtiliyor.

15 TEMMUZ'DA ÖN PLANA ÇIKTI

İçişleri Bakanlığı görevine gelen Süleyman Soylu, darbe girişimine karşı en net duruşu sergileyen isimlerden biri olmuştu. Soylu, darbecilerin işgal girişiminde bulunduğu ve bir süre yayınlara yön verdiği TRT'ye vatandaşlarla gitmiş ve direnişte başrolü oynayan isimlerden biri olmuştu. Soylu, FETÖ ile mücadeledeki keskin duruşuyla dikkat çekti.

BURSA DENGESİ KORUNDU

Kabine revizyonunda Bursa hassasiyeti de dikkat çekti. Görevden ayrılan Efkan Ala, AK Parti'nin Bursa'dan seçilen milletvekillerinden biriydi. Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, AK Parti'nin Bursa Milletvekillerinden biri. Böylece mini revizyonda il dengesi de gözetilmiş oldu.

Beştepe'de 1 saat 15 dakika

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi dün yoğun kabul ve görüşme trafiğine sahne oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Paul Fitzpatrick Russell, Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Cha Kon II'i ayrı ayrı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen kabullerde, büyükelçiler güven mektubunu sundu.

Erdoğan ardından TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes ve beraberindeki heyeti kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen ve 1 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından Erdoğan'ın son kabulü Avrupa Dış İlişkiler Konseyi Üyesi ve eski İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'le normalleşmeyi öngören ve bir süre önce Meclis'te kabul edilen anlaşmayı onayladı ve yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/09/01/09/53/resized_5663f-9de5fbaberdo.jpg