Kabinede gündem 'infaz' değişikliği

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin bugünkü gündeminin ana gündemi son dönemde toplumsal infiale neden olan cinayetler ve yargı sistemindeki aksaklıkların giderilmesi olacak. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kasım ayında Meclis'e gelmesi öngörülen 'infaz sistemi' paketi konusunda kabine üyelerini bilgilendirecek.

Arşiv

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında iki hafta aradan sonra toplanıyor. Kabinenin ana gündemi son dönemde toplumsal infiale neden olan cinayetler ve yargı sistemindeki aksaklıkların giderilmesi olacak. Bu çerçevede ilgili bakanlıkların konuya ilişkin sunumda bulunacağı ifade edildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un kasım ayında Meclis'e gelmesi öngörülen 'infaz sistemi' paketine ilişkin yapılacak çalışmaları ve atılacak adımlar konusunda kabine üyelerini bilgilendirecek. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise son günlerdeki kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet ve cinayetler hakkında sunumda bulunacak.

BRICS ZİRVESİ GÜNDEMDE

Kabinenin bir diğer gündem başlığı ise 22-24 Ekim'de Rusya'nın Kazan kentindeki BRICS toplantısı olacak. Söz konusu zirveye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'da katılacak. Toplantıda BRICS ile ilişkilerin yanı sıra bu oluşuma sunulabilecek katkı başlıkları da masada olacak.

İSRAİL SALDIRGANLIĞI

Toplantıda İsrail'in saldırıları da gündeme gelecek. İsrail'in saldırılarıyla ilgili mücadele kapsamında atılan ve atılacak adımlar ele alınacak. Lübnan'a yönelik insanlık dışı saldırılar masada olacak. Lübnan'a yapılması planlanan insanı yardımların yanı sıra bu ülkeden tahliye edilmeye devam edilen Türk vatandaşları da toplantıda değerlendirilecek.

EKONOMİ VE SAVUNMA PAKETİ

Ekonomide gelinen son nokta kabinede değerlendirilecek. Törer ve suç örgütlerine yapılan operasyonlar da gündemde olacak. Savunmaya ek kaynak paketi tartışması da toplantıda yer alacak.

AK Parti’nin acı günü

TOPRAĞA VERİLDİ

ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI