İzmir'de sokak röportajındaki çirkin sözleri nedeniyle Dilruba Kayserilioğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten dava: 4 yıl hapsi isteniyor

İzmir'de sosyal medyada yayımlanan bir sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle hakkında "Halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Dilruba Kayserilioğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla da dava açıldı. Kayserilioğlu'nun 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İzmir'de sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle Dilruba Kayserilioğlu hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten dava açıldı.

İzmir'de sosyal medyada yayımlanan bir sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle hakkında "Halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Dilruba Kayserilioğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla da dava açıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve asliye ceza mahkemesine gönderilen iddianamede Dilruba Kayserilioğlu'nun "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Olay

İzmir'de Dilruba Kayserilioğlu, sosyal medyada yaptığı bir röportajda "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği" iddiasıyla 12 Ağustos'ta gözaltına alınıp tutuklanmış, 29 Ağustos'ta tahliye edilmiş, hakkında 4,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

Yargılama sonunda hakim, sanığın "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan beraatine karar vermiş, "Halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan ise 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

GÜNDEM
Küfürbaz Dilruba serbest bırakıldı

GÜNDEM
Küfürbaz Dilruba Kayserilioğlu'nun cezası belli oldu

GÜNDEM
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den küfürbaz Dilruba açıklaması: Bunu kim söylerse söylesin gözaltına alınırdı

GÜNDEM
Özgür Özel küfürbaz Dilruba'yı onur konuğu yaptı

GÜNDEM
Cüneyt Özdemir’den küfürbaz Dilruba’yı onur konuğu yapan Özgür Özel’e: Siz kafayı mı yediniz?

GÜNDEM
Ömer Çelik’ten küfürbaz Dilruba’nın protokolde ağırlanmasına sert tepki: CHP çirkin dili himaye ediyor

GÜNDEM
Levent Gültekin küfürbaz Dilruba’yı onur konuğu yapan Özgür Özel’i topa tuttu: Ya delirmiş ya da satılmış olmaları lazım