İYİ Partili Zorlu'dan Kılıçdaroğlu ile Özdağ'a 'gizli mutabakat' tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan mutabakata İYİ Parti'den tepki geldi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in mutabakattan haberinin olmadığının altını çizerek "Hangi bakanlıkların hangi partiye verileceği kararlaştırılmamışken ortaya çıkan protokol doğru olmadığını ortaya koyduk" açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasında imzalanan mutabakata tepki gösterdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması durumunda kendilerine üç bakanlık ve MİT Başkanlığı'nı vereceğini söyledi. Özdağ, bu üç bakanlıktan birinin İçişleri Bakanlığı olduğunu ve bakanın da kendisinin olacağını ifade etti.

Kılıçdaroğlu doğrulamıştı

Özdağ'ın bu iddiaları CHP Sözcüsü Faik Öztrak tarafından yalanlansa da Kılıçdaroğlu doğruladı. Kılıçdaroğlu, bu mutabakatın iki lider arasında yapıldığını ve danışmanlarının bile haberinin olmadığını açıkladı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Akşener'in haberi yoktu

Gelişmelerin ardından İYİ Parti cephesinden tepki geldi. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasında imzalanan mutabakata tepki göstererek Akşener'in bu durumdan haberinin olmadığını ifade etti.

Zorlu, "Hangi bakanlıkların hangi partiye verileceği kararlaştırılmamışken ortaya çıkan protokol doğru olmadığını ortaya koyduk" dedi.

GÜNDEM
Kılıçdaroğlu ile gizli mutabakatını açık eden Özdağ: Üç bakanlık ve MİT Başkanlığı'nı bize verecekti

GÜNDEM
İsmail Saymaz'dan bol keseden bakanlık dağıtan Kılıçdaroğlu'na: Cumhurbaşkanlığını kime verdiniz?

GÜNDEM
Ahmet Davutoğlu: Ümit Özdağ'a üç değil bir bakanlık verecektik

GÜNDEM
Gizli ortak HDP'den Kılıçdaroğlu'na 'gizli pazarlık' tepkisi: Kim bilir kazansaydın ne yapardın?