İstediğimiz an Kandil'deyiz

Terörle mücadele konusunda önemli açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Soylu, “İstediğimiz zaman Kandil'i ele geçirebiliriz. Türkiye'nin gücü bu noktada” dedi. Kandil'in PKK için psikolojik bir merkez olduğunu da vurgulayan Soylu net konuştu: Türkiye çok yakında Kandil'de kahramanlarımızı görecek.

Yeni Şafak Haber Merkezi
Soylu, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin uzun zamandır terör konusunda yoğun bir mücadele verdiğini vurgulayan Soylu, bundaki başarının en önemli nedenlerinden birinin de teknolojik üstünlük olduğuna dikkat çekti. Soylu, yerli mühimmat ve silahların varlığına vurgu yaptı. Türkiye'nin önceden operasyon bazlı mücadele verdiğini belirten Bakan Soylu, bunun artık tersine çevrildiğini kaydetti.

PSİKOLOJİK BİR MERKEZ

Süleyman Soylu, Kandil'in daha önce Türkiye için uzak hedef olduğunu belirterek, "Şu an yakın hedef ve zamanlama hedefi" dedi. Cumhurbaşkanı nezdinde yapılan koordinasyonun en önemli konseptinin terörü kaynağında kurutmak olduğunu belirten Soylu, “Kandil sadece bir lojistik merkezi değil, aynı zamanda uluslararası güçlerin gelip orada muhatap alma alanıdır. Kandil, Türkiye'nin gücünü sınayan, doğu ve güneydoğuda baskı oluşturan psikolojik bir merkezdir” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/06/10/02/46/resized_128a6-789bf4f9soyludekupe4.jpg

KİM NE DERSE DESİN

Eskiden Türkiye için Kandil'in "Girersek acaba nasıl bir durumla karşılaşırız. Gireriz ama buna Amerika ne der?" şeklinde değerlendirildiğini kaydeden Soylu, bunların artık Türkiye'nin umurunda olmadığını ifade etti. "Kuzey Irak'ta uzun zamandan beri yapmamız gereken bir mesele var" diyen Soylu, “Ya burayı (Irak sınırı) geri alacağız kendi topraklarımız içerisinde hat kuracağız; ya da ortalama 25 kilometre düze inip Türkiye'yi orada muhafaza etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

YAKINDA GÖRECEKLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eskiden uzak ve zor hedef olan Kandil için "Türkiye bunu çözemez" diye de bir mantık ortaya konulduğunu belirterek, "İstediğimiz zaman ve istediğimiz an itibarıyla biz Kandil'i ele geçirebiliriz. Şu anda Türkiye'nin gücü bu noktadadır. Askeri, güvenlik, teknolojik kapasite... Türkiye çok yakın bir zaman dilimi içerisinde Kandil'de bizim kahramanlarımızı görecek. Kapasite olarak Kandil'le ilgili en ufak bir tereddütümüz yok" dedi.

MUHALEFETİN SÖYLEMİ

Afrin'in daha acil olduğu için Zeytin Dalı harekatının önce gerçekleştirildiğini anlatan Soylu, muhalefetin "Zaten Kandil'i boşalttılar" şeklinde bir söylemi olduğunu belirterek, "Sanki bunu siyasi bir hamle olarak değerlendiriyorlar. 'Zaten orası boşalmıştı, sizin orada yapacak başka bir şeyiniz söz konusu değil' diyerek Kandil'i muhafaza etmeye, orada yapacağımız işlemi hiçleştirmeye yönelik bir irade ortaya koymaya çalışıyorlar" diye konuştu.

KAMU GÖREVLİLERİYLE TOPLANTI YAPMIŞ

Soylu, “FETÖ’nün bunları hala gerçekleştirme kapasitesi var mı?” sorusuna ise “Sadece şunu söyleyebilirim; bir vilayetimizde bundan 3-4 ay önce 90’ın üzerinde kamu görevlisiyle toplantı yapabilme kabiliyetine sahiplerdi. Buradaki niyet şu; bunu yapabilme zihniyetleri var. Bu önemli bir şey. Demek ki hala en üst noktada bir arzuları ve yönlendirmeleri söz konusu. Biz bunun çok az bir bölümü kamuoyuyla paylaşırız” cevabını verdi.