Depremden sonra ortaya çıkan içme suyu, altyapı ve diğer tesislerde yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için çalışmalar sürüyor. İskenderun sahili boyunca yaşanan çöküntü sebebiyle meydana gelen su taşkınlarını durdurmak için deniz tahkimatı çalışmaları yürütülüyor. Tahkimat duvarı deniz seviyesinden itibaren 2,5 metre yüksekliğinde olacak.
ÜÇ AYDA TAMAMLANACAK
Böylelikle sahil boyunca kıyıdan şehrin iç kısımlarına kadar gelen su baskınları önlenmiş olacak. Sahile yaklaşık 40 metre dolgu yapılacak. Bu dolgunun 29,6 kilometre uzunluğundaki İskenderun sahil kordonu boyunca yapılması planlanıyor. Üç ayda bitmesi beklenen projeyle birlikte depremden bu yana defalarca su altında kalan Atatürk Bulvarı ve Anıt Alanı’na biriken su sorunu tamamen çözülecek.
42 KM OTOYOL
7 km’si bağlantı yolu olmak üzere toplam 42 km uzunluğunda projelendirilen İskenderun-Hatay Otoyolu’nun inşasına da hız verilecek. Güzergâhın yatay-düşey hat ve yan yol planları ile kavşak projeleri, tünel uygulama projeleri tamamlandı. İskenderun-Hatay Otoyol güzergâhı, Belen Otoyol Kavşağı’ndan başlayıp Antakya’da son buluyor. Projenin uygulanması ile trafik yoğunluğu azalacak.
ZAMANDAN TASARRUF
Otoyol üzerinde birisi 8 bin metre diğeri 650 metre uzunluğunda iki tünel bir de viyadük olacak. Projenin yatırım planına alındığı belirtiliyor. Kısa süre içerisinde ihale edilecek. 20 milyar liraya mal olacak proje ile İskenderun-Antakya arası yarım saat kısalacak.
TÜNEL OSB’LERİ LİMANA BAĞLIYOR
Gaziantep’in İskenderun Limanı’na kavuşması için de çalışmalar devam ediyor. İnşa edilecek Amanos Tüneli, Hassa’dan başlayıp İskenderun Limanı’na inecek. 20 km civarında bir tünel ve viyadükler bulunacak. Proje ile Gaziantep, Mersin Limanı’na bağımlılıktan kurtulacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki bütün OSB’ler daha kısa bir mesafe ile İskenderun’daki liman ekosistemine bağlanacak.