İnfazdan böyle kurtuldu

15 Temmuz’da Jandarma Genel Komutanlığı’nda yaşananlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Darbe girişiminin ilk saatlerinde vatan hainlerine karşı koymak için karargaha gelen emekli Albay Güven Şağban, darbeci Erkan Öktem’in silahı tutukluk yapınca infazdan kurtulmuş.

Haber Merkezi
Emekli Albay Güven Şağba

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi esnasında alıkonulan Emekli Jandarma Kurmay Albay Güven Şağban'ın, darbeci Erkan Öktem'in silahının tutukluk yapması üzerine infazdan son anda kurtulduğu ortaya çıktı. O dönem Jandarma İstihbarat Başkanlığı Plan ve Güvenlik Daire Başkanı olduğunu belirten Şağban açıklamalarda bulundu. Askeri hareketlilik üzerine albaylar Ali Demir, Aziz Yılmaz ve Nurettin Alkan'la darbecilere karşı koymak için karargaha gittiklerini söyleyen Şağban, rehin düştüğünü söyledi.

TETİĞE BASTI, SİLAH PATLAMADI

Elleri bağlanarak komutanlık binasındaki toplantı salonuna götürüldüğünü, sanık eski Jandarma Genel Komutanlığı Özel Kalem Müdürü albay Erkan Öktem'in kendisini “Güven bey hoşgeldin, sen bize çok çektirdin, şimdi hesap vereceksin” diye tehdit ettiğini belirten Şağban, şöyle konuştu: “Bana bey demeyeceksin, komutanım diye hitap edeceksin, verdiğimiz emirlere de uyacaksın deyince Öktem büyük bir hiddetle silahını doldurdu, bana doğru tetiği çekti. Allah'ın takdiri silah patlamadı. Beni duvar kenarına götürmelerini, emirleri dinlemezsem infaz etmelerini söyledi.”

'HEDEF GÖZETMEKSİZİN ATEŞ EDİN'

Öktem'in talimatıyla başka bir toplantı salonuna götürüldüğünü belirten Şağban, bir süre sonra dönemin Jandarma Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Veli Turan, TEM Daire Başkanı Turgut Aslan ile korumalarının da getirildiğini anlattı. Elleri ve gözleri bağlı şekilde dışarıdan gelecek kurşunlara hedef olmaları için cam kenarında bekletildiklerini vurgulayan Şağban, ilerleyen saatlerde selaların okunması ve dışarıdan gelen “asker kışlaya” sloganlarının ardından Öktem'in telsizden “Hedef gözetmeksizin ateş edin” talimatı verdiğini belirtti.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/11/04/03/26/resized_fb51b-3f989639kamera2.jpg

Ortaya çıkan yeni güvenlik kamerası görüntülerinde, öldürülmeye çalışılan Güven Şağban’ın, darbeci albayın silahının tutukluk yapması sonucu infazdan kurtulduğu görülüyor.

'GARAJA İNDİRİNCE KURTULDUM'

Kalkışmanın başarısız olmasıyla salondan çıkarıldıklarını belirten Şağban, “Turgut Aslan müdürle korumasını karargahın bahçe kapısından dışarı çıkardılar. O alana geldiğimizde karargahın önündeki köprüye uçaktan bomba atıldı. Bunun içeriye büyük etkisi oldu. Teğmenler panik halinde bizi bahçe kapısı yerine garaja indirdi” dedi. Bu şekilde Öktem tarafından infaz edilmekten kurtulduğunu belirten Şağban, darbecilere karşı hukuki mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini söyledi.