İmamoğlu PKK sempatizanı Alman Bakan ile bir araya geldi

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, terör örgütü PKK sempatizanı olarak tanınan Türkiye karşıtı Almanya Kültür ve Medya Bakanı Claudia Roth ile İstanbul'da görüştü.

Claudia Roth - Ekrem İmamoğlu

Almanya Kültür ve Medya Bakanı Claudia Roth, İstanbul'da CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.

"İş birliği yapmayı dört gözle bekliyoruz"

İmamoğlu görüşmeyi sözleriyle duyurdu.

Türkiye düşmanı çıktı

İmamoğlu'nun büyük bir mutlulukla ağırladığı Alman Bakanın geçmişi ise Türkiye düşmanlığı ile dolu.

2020'de Gezi Parkı duruşması öncesinde o dönemde Alman Federal Meclisi Başkan Yardımcısı olan Roth, Alman hükümetinden Türkiye'ye karşı açık bir tavır almasını talep etmişti.

Türkiye'ye silah satışı durdurulmasını istemiş

Yeşiller Partili Roth, Alman hükümetine de Türkiye'ye yönelik açık tavır alınması gerektiğini ifade ederek Türkiye'ye "açıkça siyasi ve ekonomik" mesajlar verilmesin istemişti. Roth, Türkiye ile iş yapan Alman şirketlerine verilen Hermes kredilerinin verilmemesini, Almanya'nın Türkiye'ye silah ve teçhizat satışını durdurmasını talep etmişti.

Claudia Roth HDP heyetiyle

Terör operasyonlarına karşı çıktı

Aynı zamanda Yeşiller Partisi milletvekili de olan Roth, Berlin'de HDP'li isimlerle düzenlediği basın toplantısında Zeytin Dalı Harekâtı'nı kınamış ve Türkiye’ye hiçbir silah satılmaması gerektiğini savunmuştu.

Konuşmasında iddiasında bulunan Roth Türkiye'yi suçlamıştı.