'İmamlara' darbe

FETÖ’cü örgüt üyelerine yönelik başlatılan operasyonlarda, örgütün sözde imamlarına büyük darbe vuruldu. Erzincan, Balıkesir, Bursa ve Konya’da yapılan operasyonlarda sanat, ilçe, eyalet, asker, üniversite ve esnaf imamları gözaltına alındı.

Yeni Şafak Haber Merkezi

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlarda örgütün imam kadrosu deşifre edilmeye devam ediyor. Erzincan, Balıkesir, Bursa ve Konya'da yapılan operasyonlarda sanat, ilçe, eyalet, asker, emniyet, sağlık, eğitim, diyanet, üniversite ve esnaf imamları gözaltına alındı.

AVUSTURYA İMAMIYMIŞ

Konya merkezli FETö soruşturmasının önemli sanıklarından olan ve Cumhuriyet Başsavcığı tarafından hakkında yakalama kararı çıkartılan Ali Tokul önceki gün İstanbul'da yakalanıp Konya'ya getirilmişti. İstanbul merkezli Yedirenk Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı ve film yapımcılığı da yaptığı öğrenilen Ali Tokul'un 1995-1997 yılları arasında örgütün Konya imamlığı, 1997-2003 yıllarında Kazakistan ve 2005-2010 yıllarında da örgütün Avusturya imamlığı görevlerinin üstlendiği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından FETÖ örgütüne üye olmak, örgüte finansman temin etmek, örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak suçlarından adliyeye sevk edilen Tokul, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/08/19/04/04/resized_74a88-bc895a1dimam1.jpg

23 ASKERE GÖZALTI

Bursa'daki örgüt yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlarda ise il ve ilçe imamı oldukları belirlenen 22 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 22 şüpheliden 20'si tutuklandı. 2 şüpheli ise adli kontrol kaydıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin, terör örgütünün kadrolu elemanı olduğu, maaşlarını örgütten aldıkları belirlendi. Balıkesir'deki operasyonlarda da gözaltına alınan, sözde "asker imamları" ve çeşitli rütbelerde askerlerin de aralarında bulunduğu 53 kişiden 24'ü tutuklandı. Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 30 bin dolar ve 36 bin 750 lira himmet parası ve bol miktarda dijital doküman ele geçirildi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, ayrıca 6 sözde örgüt imamı ve bu kişiler vasıtasıyla orduya sızdığı değerlendirilen çeşitli rütbelerde 23 askeri gözaltına aldı.

1 DOLAR BULUNDU

Erzincan merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonlarda kurban ve kurban derisi bağışı ile "himmet" adı altında para toplayarak örgüte gelir sağlayan, örgütün sözde mütevelli heyetlerinde görev almış, emniyet, sağlık, eğitim, diyanet, üniversite ve esnaf imamlarının da aralarında bulunduğu 20 zanlı yakalandı. Bu kişilerin ev ve işyerlerindeki aramalarda da bazı bilgisayarlara, bağış makbuzlarına ve örgüte ait kitaplara el konuldu. Aramalarda, bir zanlının evinde de bir adet 1 dolar bulundu.