İlmek gibi işlediler

Hem Akar'ı hem de Özel'i böcekle dinleyen hain yaver Türkkan, mahkemede suçunu kabul etti, FETÖ'nün ilmek ilmek işlenerek oluşturulduğunu anlattı

Yeni Şafak Haber Merkezi

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı, makam odasına dinleme cihazı koyarak FETÖ adına kayda alan darbeci yaver Levent Türkkan, mahkemede verdiği ifadede, 'insanlığından utandığını, 42 yıllık hayatının yalandan ibaret olduğunu, FETÖ'nün de terör örgütü DAEŞ'ten farkı bulunmadığını' söyledi. 'Radyo' diye tabir ettikleri dinleme cihazlarıyla eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i de dinleyen Yarbay Türkkan, talimatları FETÖ içerisinde 'genelkurmay başkanı' seviyesinde olduğunu belirttiği 'Adil abi'den aldığını kaydetti. “Dinleme cihazını Adil abi verdi. Her sabah komutan gelmeden bu cihazı koyuyorduk, akşam da komutan gittikten sonra alıyorduk” diyen Türkkan, şu ifadeleri kullandı:

HEPSİ PARALELCİDİR

“Örgüt poliste daha rahattı, orada FETÖ'cü 9-10 polis kendi odalarında konuşabilir. Ancak askeriyede gruplar maksimum 2 kişiliktir. Bu kişiler birbirini, bir de 'abi'sini bilir. 3 kişi asla biraraya gelemez. Bu 2 kişi mutlaka aynı devre olur. Aralarında bir yıllık ast-üst ilişkisi bile olamaz. Demek ki bugünlere hazırlamışlar. Bunun başka bir Türkçesi yok. İlmek işler gibi işlemişler. Genelkurmayın tayin dairesi vardır. Bütün subay, astsubay, uzman tayinleri oradan yapılır. Tayin dairedeki astsubayından, subayından, generaline kadar, orada paralelci olmayan bir Allah'ın kulu yoktur.”

Artık ötesi yok

“Belki de bu musibetin (15 Temmuz) yaşanması gerekiyordu. Çünkü Türkiye bu şerefsiz FETÖ'den başka türlü kurtulamazdı. Bu ayyuka çıkamazdı. Başka türlü temizlenemezdi. İnsanlar bunu göremezdi. Bu sadece silahlı kuvvetlerde değil, emniyette, yargıda, eğitimde, sağlıkta, orada, burada, her tarafta kümelenmişler. Esnafından, şuradan, buradan katlayarak, büyümeye devam eden bir örgüt. Bu olay yaşanmasaydı, ülkemiz daha bundan çok çekerdi. Artık bunun ötesi yok. Bu IŞİD kafası bitmek zorundadır.”