İki şirket TMSF'ye devredildi

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında ortaklarından biri tutuklanan, diğeri firarda olan iki firma, mahkeme kararıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildi.

Yeni Şafak

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Veli Yağcı ile aynı soruşturma kapsamında aranan Abdullah Yağcı'ya ait Üçgül Çorapçılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Eva Nil Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin, nisan ayında iflas erteleme başvurusu yapması üzerine mahkeme iki şirkete 18 Ağustos'ta 4 kayyum atadı. Kayyumlar, 8 Eylül'de Denizli Asliye Ticaret Mahkemesine verdikleri dilekçe ile bu görevlendirmeden istifa ettiklerini bildirdi.

Kayyumların istifasını görüşen mahkeme kararında, davacı şirketler Üçgül Çorapçılık ile Eva Nil Tekstil'in yöneticileri ve ortakları Abdullah Yağcı ile Veli Yağcı hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY terör suçundan yapılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Olağanüstü halin ilanından itibaren ve devamı süresince iflasın ertelenmesi talebinde bulunulamayacağı ifade edilen kararda, olağanüstü halin ilanından önceki dönemdeki iflasın ertelenmesi isteğiyle ilgili olarak, "terör örgütlerine veya milli güvenlik kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu" anlaşılanların tedbir kararlarının derhal kaldırılacağına işaret edildi.