İki kişi elektrik akımına kapılarak ölmüştü: CHP'li Konak Belediyesi'nden hizmete değil konsere dev bütçe

İzmir'in Konak ilçesinde ihmalden kaynaklı elektrik çarpması sonucu iki kişinin hayatını kaybetmesi hafızalardaki yerini korurken CHP’li Konak Belediyesi'nin konser organizasyonlarına ayırdığı bütçe tepki çekti. Tolgahan Erdoğan'ın iddiasına göre CHP'li belediye 29 Ekim kutlamaları kapsamında Şevval Sam'a sahne alacağı etkinlik için dudak uçuklatan bir ödeme yapacak.

Lokman Özdemir
Konak Belediyesi'nin iki saatlik konser için Şevval Sam'a 5 milyon 300 bin lira ödeyeceği iddia edildi.

Geçtiğimiz temmuz ayında İzmir’in Konak ilçesinde, yoğun yağmur sırasında yoldaki su birikintisinden karşıdan karşıya geçmek isterken kaçak elektrik akımına kapılan ve hayatını kaybetmişti.

İki genç, dakikalarca yağmur altında yardım beklerken, kaçak elektrik akımı nedeniyle kişinin yanına kimse yaklaşamadı. Öktemay ve Deniz, kaldırıldıkları Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Alsancak Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Facia 'geliyorum' demiş

Akıma kapılan iki kişinin ölümüyle ilgili gözaltına alınıp, adliyeye çıkarılan 27 şüpheliden İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı Barış K. ve GDZ Elektrik Ege Bölge Müdürü ve Operasyon Yetkilisi Ali S'nin de aralarında bulunduğu 14'ü, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

İzmir'in yerel gazetesi 'Ege Telgraf' da beş yıl önce başlığıyla bu tehlikeye dikkat çekmişti.

Belediye başkanı gülerek konuştu

Tüm Türkiye'nin konuştuğu görüntülerdeki olay yerinde gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP'li Belediye Başkanı 'nun gülerek konuşması dikkatlerden kaçmamıştı.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Hizmete değil konsere dev bütçe

İki vatandaşın hayatına mal olan olayda ihmali olmakla suçlanan CHP'li Konak Belediyesi ise olayın üzerinden aylar geçtikten sonra konser için dev bir bütçe ayırdı.

Belediye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseri kapsamında yandaş 'a 2 saatlik konser için tam 5 milyon 300 bin lira lira ödeyecek.

Konser organizasyonunu üstlenen İstanbul merkezli Vigor Sanat, dikkat çeken detaylardan biri oldu.

Gazeteci Tolgahan Erdoğan’ın paylaştığı bilgilere göre, Vigor Sanat, özellikle İstanbul ve diğer CHP’li belediyelerle sıkça çalışan bir organizasyon firması olarak öne çıkıyor.

Firmanın, birçok etkinlikte düzenleyici olarak yer alması, bu tür iş birliklerinin sorgulanmasına neden oldu.