20 Haziran 2020’de yapılan LGS sınavının sonuçları açıklandı. Sınavda 42 ilden 181 öğrenci tüm soruları doğru cevaplandırarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 -500 arasında değiştiği sınavda öğrencilerin yüzde 7,8'i 400-500 aralığında puana sahip oldu.
İmam Hatip’ten 6 Birinci
Birinciler arasında imam hatip ortaokullarından 6 öğrenci bulunuyor.
Hafız Yasin Mühendis Olacak
Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören Yasin Yazıcı, okumayı 4 yaşında öğrendi, hafızlığı da 11 ay gibi kısa bir sürede tamamladı. LGS’de Türkiye birincisi olan Yazıcı, sonucu gördüğünde emeklerinin karşılığını aldığını için çok mutlu oldu. Liseyi de en iyilerden biri olan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okumak istediğini söyleyen Yazıcı,
Planlı çalışmak başarıyı getirdi
LGS’de tam puan alan öğrencilerden biri de Bilecik Dursun Fakih İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yunus Emre Yücel. Aldığı sonuç üzerine çok mutlu olduğunu belirten Yunus Emre, “Benim bir çalışma planım vardı. Bir gün önce en azından o gün ne yapacağımı biliyordum.
Molalarımı kendim belirliyordum. Plan yapmak ve plana sadık kalmak başarıyı getirdi” dedi. Annesi Meryem Yücel de, “Bu sonuç beklediğimiz bir şeydi. Rabbim çalışanlara karşılığını veriyor. Ben de ona hem rahat bir ortam sağlayarak hem de moral vererek katkıda bulunmaya çalıştım” ifadelerini kullandı.
Elektronik Mühendisliğine Merak Duyuyorum
İzmit Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Burak Bera Özbay ise tam puan alacağını tahmin etti.
Burak Bera “Sonucu görünce içim içime sığmadı, çığlık atmak istedim. İlk babamla ve annemle paylaştım. Sonra dedemi aradım. Okuldan da beni tebrik etmek üzere aradılar” sözleriyle duygularını getirdi.
Halıcı, “5. Sınıftan 12. sınıfa kadar daha geniş çapta projeler üretebiliyor, bütünlüklü çalışabiliyoruz. Örneğin kodlama eğitimlerini 5. sınıfta başlıyoruz, 11’de bitiriyoruz” dedi.
30 yıl Sonra Babasının Okuluna Gidecek
Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu’ndan Ali Fuad Erkan da LGS’de 500 tam puan alan öğrenciler arasında. Başarısını ekranda görünce çok mutlu olduğunu belirten Ali Fuad, her gün ortalama 140 soru çözerek sınava hazırlandı.
Eğitim hayatına yazılım veya uçak mühendisliği üzerine devam etmek isteyen Ali Fuad, sınava çalışırken alamadığı tekvando eğitimlerine de yeniden başlamayı düşünüyor. Oğlu Ali Fuad’ın lisede Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitimine devam edeceğini belirten baba Nevzat Erkan ise,
At Yarışına Hazırlanır Gibi Hazırlanmadım
Kayseri 50’nci Yıl Dedeman İmam Hatip Ortaokulu’ndan Ahmet Faruk Yurdakul’un hedefi yükseklerde. LGS birincileri arasına adını yazdıran Ahmet Faruk, makine mühendisi veya bilgisayar mühendisi olup ilk yerli telefon ya da arabayı üretmek istediğini söyledi.
Ahmet Faruk lise eğitimini Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde sürdürmeyi planlıyor. Okul müdürü Ahmet Oğuz da LGS’de yüzde 1’e girenler arasında 13 öğrencilerinin bulunduğunu belirterek, “Biz bu sonucu bekliyorduk. Pandemi sürecinde özel okullardan daha ileri bir çalışma yaptık. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz çok özverili çalıştılar” ifadelerini kullandı.
Kendime de Zaman Ayırdım
Muhammed Enes Ünal, Ankara’dan Yenimahalle Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden şampiyonluğu kazanan bir başka öğrenci.
Okul müdürü Yaşar Keskin de, “Bu başarı imam hatipler adına gurur verici. Devlet okulu olarak Türkiye birincisi çıkarabileceğimizi göstermiş olduk. 50’ye yakın öğrencimiz de yüzde 5’lik dilim içerisinde yer aldı. 15 Temmuz şehidimizin ölüm yıldönümünde onların varisleri olan öğrencilerimizin bize böyle bir mutluluğu yaşattığı için gururluyuz” şeklinde konuştu.