İçişleri Bakanlığı’ndan CHP'li Adalar Belediyesi’ne soruşturma izni: Başkan ve 28 yetkili hakkında 'yolsuzluk' suçlaması var

CHP'li Adalar Belediyesi’ni denetlemeye giden müfettişlerin belediyedeki usulsüzlükleri tespit ederek konuyu bakanlığa taşımasının ardından, İçişleri Bakanlığı, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve yardımcısı başta olmak üzere 28 yetkili hakkında soruşturma açılmasına izin verdi.

Erdem Gül

İddiaya göre, Haziran ayında Adalar Belediyesi’ni denetlemeye giden müfettiş, belediyedeki usulsüzlükleri tespit ederek konuyu bakanlığa taşıdı.

Dosyayı inceleyen İçişleri Bakanlığı başta Belediye Başkanı Erdem Gül, yardımcısı Engin Çelik olmak üzere belediyede ruhsat, denetim, muhasebe ve harcama yetkisi bulunan müdürler hakkında kanunlara muhalefet etmek, usulsüz ruhsat vermek, imar kanununa muhalefet etmek, haksız kazanç sağlamak, usulsüz personel alımları ve ödemelerinde yolsuzluk, suç işlemek ve belediyeyi zarara uğratmak suçlarıyla 28 kişi hakkında soruşturma izni verdi.

GÜNDEM
CHP'li İBB vatandaşı çileden çıkardı: Taksim'de yürüyen merdiven 'yürümüyor'

GÜNDEM
CHP'de değişim rüzgarı kısa sürdü: Ekrem İmamoğlu İBB adaylığına yeniden göz kırptı

GÜNDEM
DEVA Partili İdris Şahin: İmamoğlu'nun kafası karışık net bir duruşu yok

GÜNDEM
İBB'nin vurdumduymazlığı esnafı bitirdi: İmamoğlu 'hizmet' yerine 'yıkım' getirdi

GÜNDEM
Partinin ağır toplarından Yılmaz Ateş 'CHP öldü' diyerek anlattı: Kılıçdaroğlu'nu koltuğa oturtan güçler 'git' demediği için bırakamıyor