İadeye yönelik işaretler var

Fetullah Gülen'in iadesi konusunda ABD'den olumlu sinyaller geldiğini belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bunu geciktirmemeleri ve cezasını çekmek üzere iade etmeleri gerekir. Bunu istemek bizim, o 240 şehidin hakkı" dedi.

Yeni Şafak Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili işaretlerin olumlu seyrettiğini söyledi. Erzurum merkezli Kardelen TV yayınında açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, Pensilvanya'da yaşayan teröristbaşının Türkiye'ye gönderilmesi konusunda ABD'nin tutumuna ilişkin, “Biraz topu orta sahada çevirdiler ama şimdiki işaretler iade edebilecekleri yönünde. Sağduyu zaten bunu gerektiriyor. İlgili dokümanlar kendilerine ulaşmış durumda. Bunu artık geciktirmemeliler ve cezasını çekmek üzere iade etmeleri gerekir. Bunu istemek bizim, o 240 şehidin hakkı” dedi. FETÖ ile mücadelede gelinen noktaya dair bazı rakamlar da veren Akdağ, şunları söyledi:

SAĞLIK'TA 6 BİN KİŞİ

“Türkiye genelinde 80 bin, Sağlık Bakanlığı'nda 6 bin kişi açığa alındı. Bunların daha çok çöreklendiği yerler emniyet, silahlı kuvvetler, yargı ve milli eğitim. İletişimle ilgili yerlerde çok yoğunlaşmışlar. Doğrudan doğruya örgüt mensubu olanlar var. Onlar bir kısmı 'ben örgüt mensubu değilim' diyebilir ama parasıyla destek olmuşsa, para toplamışsa, insanları alıp oraya doğru yönlendirmişse bunlar örgüt mensubudur.”

ASKERİ HASTANELERDE ÜNİFORMASIZ DÖNEM

“Biz FETÖ örgütüyle bağlantılı olan 35 sağlık kuruluşunu devraldık. Eskiden vatandaşlarımız bu kuruluşlarda ücret ödeyerek hizmet alıyorlardı, artık ücretsiz hizmet alacaklar. Bunun dışında başka sağlık kuruluşlarını da tespit edersek yine bunları da devralacağız. Askeri hastaneler konusunda da çalışmaların sonuna geldik. Bunları önümüzdeki hafta içerisinde devralacağız. Burada bakanlığımız ile çalışabilecek bütün personel Sağlık Bakanlığı'nda kalacak. Bunların haklarını koruyoruz Ama artık sivil doktor olacaklar. Sivil çalışanlar olacaklar. Askeri üniformalı çalışanlar olmayacaklar.”

Millet öyle bir tokat vurdu ki

FETÖ ile bağlantılı bazı sosyal medya hesaplarından tehditvari paylaşımların yapıldığına dikkati çeken Sağlık Bakanı Akdağ, “Bunlar hâlâ Türkiye'de 'bir kaos oluşturabilir miyiz, insanları huzursuz edebilir miyiz?' düşüncesiyle hareket edenler. Yoksa onlar da Türkiye'de herhangi bir hain teşebbüsün milletin o sapasağlam irade duvarına çarpıp paramparça olacağını biliyorlar. Bunun en ağırını 15 Temmuz'da denediler ama millet onlara öyle bir tokat vurdu ki tokadın sesi Pensilvanya'dan çıktı. Dolayısıyla Allah'ın izniyle hiçbir şey olmayacaktır. Biz sapasağlam yolumuza milletimizle birlikte devam ediyoruz” diye konuştu.

Video: ''İşaretler Gülen’i iade edecekleri yönünde''