Hükümetten ABD seçimleriyle ilgili ilk yorum

ABD'deki başkanlık seçimlerinde Trump'ın zaferini yorumlayan Adalet Bakanı Bozdağ, "Amerikan halkı kendi iradesinin yönlendirilmesine hayır dedi" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak

ABD Başkanlık seçimini Donald Trump'ın kazanmasına hükümetten ilk değerlendirme Adalet Bakanı Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, "Gazete manşetiyle, anketlerle, televizyonlarla seçim kazanan kimse yok. Sonuçta oyu halk veriyor. Benim gördüğüm seçim stratejisi olarak Amerikan halkı kendi iradesinin yönlendirilmesine 'hayır' dedi diye düşünüyorum" dedi.

"ABD halkı kimi başkan seçerse Türkiye o başkanla çalışmaya devam edecektir. Çünkü, ABD ile Türkiye ilişkileri devletler arası ilişkilerdir. Ortak çıkarlarımız var, stratejik bir ortaklığımız var. Aramızda pek çok anlaşmalar var, bu çerçevede yürüyen devletler arası ilişkilerdir. Tabii başkanların değişmesi bu ilişkilerde köklü değişiklikler getirmiyor ama farklılıklar getirebilir. Hızlı birtakım işlerin yapılması olabilir. Bazen yavaşlamalar olabilir ama sonuçta özü itibarıyla bizim ilişkilerimiz devletler arası ilişkilerdir. Yeni başkan döneminde de Türkiye-ABD ilişkilerinin daha iyi olmasını temenni ederiz. Beklentimiz odur, bugünden daha ileri noktaya ilişkilerimizi taşıyabilmektir. Yeni başkan bir görevine başlasın, ondan sonra tabii hep beraber neler olacağını göreceğiz."

Seçim kampanyası gözlemi

ABD ziyareti sırasında seçimlerin havasını nasıl gözlemlediğinin sorulması üzerine ise Bozdağ, Clinton'un seçimi kazanması için ABD'de çok ciddi bir kampanya yürütüldüğünü gördüğünü aktardı.

Sanatçılar, sporcular, siyasetçiler, toplumda ne kadar seçkin kesim varsa hepsinin "Clinton kazansın" diye büyük bir yarış içinde olduğunu gözlemlediğini belirten Bozdağ, "Hatta gazeteler, televizyonlar, anketler, hepsi bunu sağlamaya dönük çalışmalar yapıyordu" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, şunları kaydetti:

"Amerikan halkı kendi iradesinin yönlendirilmesine 'hayır' dedi"

Bozdağ, "Gazete manşetiyle, anketlerle, televizyonlarla seçim kazanan kimse yok. Sonuçta oyu halk veriyor. Benim gördüğüm seçim stratejisi olarak Amerikan halkı kendi iradesinin yönlendirilmesine 'hayır' dedi diye düşünüyorum." dedi.

DÜNYA
ABD seçim sonuçları açıklandı: Trump başkan