HSYK'dan takviye kararnamesi

Darbe girişiminin ardından FETÖ üyesi 3 bin 390 hakim ve savcıyı ihraç eden HSYK, bu isimlerden boşalan yerleri doldurmak için yeni bir kararname yayımladı. Kararname ile adli yargıda bin 314, idari yargıda 104 hakim ve savcının görev yerleri değiştirildi.

Yeni Şafak Osman Özgan

FETÖ darbe girişiminin ardından örgüt mensubu olduğu değerlendirilen 3 bin 390 hakim ve savcıyı ihraç eden HSYK, bu isimlerden boşalan yerleri doldurmak, soruşturma ve davaların etkili biçimde sürdürülmesini sağlamak için önemli bir kararname yayımladı. Kararname ile adli yargıda bin 314, idari yargıda 104 hakim ve savcının görev yerleri değiştirildi. Özellikle en kapsamlı darbe ve FETÖ soruşturmalarının sürdürüldüğü Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlere takviye yapıldı.

BAŞBUĞ'A TAHLİYE İSTEYEN SAVCIYA TERFİ

Kararname ile Ergenekon kumpası soruşturmasını yürüten ve Ergenekon davasında eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklu yargılandığı dönem tahliyesi yönünde mütalaa veren Savcı Zafer Koç terfi ettirilerek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Önder Kabasakal Ankara Batı Hakimliğine getirildi. Kabasakal, kararnamede görev yeri değişen tek Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı oldu. Kabasakal'dan boşalan Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na ise darbe sürecinin ardından geçici yetki ile Ankara Sulh Ceza Hakimi yapılan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı İsmail Ademoğlu getirildi.

MHP KARARINI DURDURAN HAKİM TEKİRDAĞ'A

İzmir'de Gezi eylemlerine katılan 94 kişi hakkında dava açan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Savcısı Cevdet Aydemir, İzmir Başsavcı Vekilliğine atandı. Kararname ile Yargıtay'da görevli tecrübeli hakim ve savcıların da kürsüye gönderildiği görüldü. Bunlardan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Durdu Özer, Ankara Batı Başsavcı Vekilliği'ne getiril. Ankara Batı Başsavcı Vekilli Ahmet Hamdi Kaya ise Ankara Başsavcı Vekili oldu. Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de kongre yapılmasına ilişkin kararını durduran Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Yunus Aras, Tekirdağ Hakimi oldu.