Himmeti vergiden düşmüş

FETÖ’nün finans ayağına ilişkin Köksan Holding ortakları hakkında hazırlanan iddianamede şok detaylar yer aldı. Holdingin Bank Asya’daki 94 hesabında milyonlarca lira tuttuğu, FETÖ’ye verdiği 2 milyon lira himmeti de vergiden düştüğü ortaya çıktı.

Yeni Şafak Haber Merkezi
Asım Kökoğlu

Gaziantep'te FETÖ'nün finans ayağına yönelik soruşturma kapsamında, Köksan Holding yöneticileri tutuksuz sanıklar Asım Kökoğlu, oğlu Muhammed Murat Kökoğlu ile akrabası Muhammed Emin Tümer hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

BANK ASYA'DA 94 HESAP

Holdingin Bank Asya'da 74 hesabının bulunduğu, 17-25 Aralık sürecinden sonra 20 hesap daha açıldığı ve sanıkların örgüt elebaşının talimatıyla bankaya yüklü miktarlarda para yatırdıkları bildirildi. Asım Kökoğlu'nun 7 Ağustos 2014'te 750 bin lira, 4 gün sonra da 9 milyon lira transfer ettiği, diğer 2 sanığın da yüklü miktarlarda para yatırdıkları bilgisi paylaşıldı. Şirketin diğer hesaplarında da milyonlarca lira para bulundurulduğu kaydedildi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/06/03/03/12/resized_d1c1a-8f10078fmuratkokogludekupe.jpg

DEVLETİ ZARARA UĞRATTILAR

Holdingin örgütle iltisaklı derneklere yüklü miktarlarda para gönderdiği, KHK ile kapatılan Zirve Üniversitesine bağışlanan 2 milyon lira değerindeki taşınmazın da vergiden düşüldüğü belirtildi. İddianamede yer verilen MASAK raporunda, "Firma üzerinden bağış olarak gösterilen tutarın, 2011 yılına ait kurumlar vergisi beyannamesinden de indirim yapıldığı tespit edildi. Yine 2012 yılında da 10 ayrı işlemde firmadan Zirve Üniversitesine 2 milyon lira bağış yapıldığı belirlendi" denildi. Sanıklar, etkin pişmanlık hükümleri kapsamında verdikleri ifadeler dolayısıyla tutuksuz yargılanacak.