Herkes için barış ve adalet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda dünya liderlerine Aylan bebek ve milyonlarca mülteciyi, İsrail’in doymak bilmeyen işgalini, Keşmir, Afganistan, Myanmar’ın dramını ve Batı’da yükselen İslam düşmanlığını hatırlattı. Erdoğan büyük alkış alan tarihi konuşmasında “Herkes için özgürlük, herkes için barış, herkes için adalet” dedi.

Haber Merkezi
75. Genel Kurul Başkanlığı'na Volkan Bozkır'ı aday gösterdiklerini belirterek destek isteyen Erdoğan, önemli mesajlar içeren konuşmasının sonunda genel kurul salonundakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurulu'nda dünya liderlerine seslendi. "Dünyamız küresel düzeyde adaletsizliğin yol açtığı sancıyla yüz yüze" diyen Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

Dünyanın bir yanı yüksek refah seviyesi, lüksle hayatını sürdürürken diğer tarafta açlığın, sefaletin, cehaletin kol gezmesi kabul edilemez. Şayet her birimiz güvende değilsek hiçbirimizin güvende olamayacağı gerçeğine sırtımızı dönemeyiz. Huzurunuzda tekrar ediyorum, dünya 5'ten büyüktür. Zihniyetimizi de kurumlarımızı da kurallarımızı da değiştirme zamanı çoktan gelmiştir.

NÜKLEER ÇIKIŞI

Nükleer güç ya herkes için yasak ya da herkes için serbest olmalıdır. Bu salondaki tüm ülkeleri adalet, ahlak, vicdan esası üzerine bina ettiğimiz politikalarımıza ve girişimlerimize destek vermeye davet ediyorum. Suriye küresel adaletsizliğin sembolü haline gelen bir coğrafya oldu. Türkiye DEAŞ eylemlerinden en çok etkilenen ülkedir. Suriye'de DEAŞ'a karşı ilk ve en büyük darbeyi vuran ülke Türkiye'dir.

KRİZİ SONA ERDİRME ZAMANI

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/09/25/01/33/resized_f9e69-143c1b47erdo12.jpg

Suriye krizini artık sona erdirmenin zamanı gelmiştir. Beş milyon sığınmacıya biz ev sahipliği yapıyoruz. 8 yılda 40 milyar dolar destek yaptık. Bize gelen destek şu an itibariyle 3 milyar eurodur. Aylan bebeği dünya çok çabuk unuttu. Aynı durum sizlerin de başına gelebilir. Suriye'den kaçanların geri döndüğü tek yer Türkiye'nin güvenli hale getirdiği yerlerdir.

YENİ DALGAYI KARŞILAYAMAYIZ

Türkiye'nin yeni bir göç dalgasını karşılamaya imkanı yoktur. Fırat'ın doğusundaki terör yapılanması ortadan kaldırılmalıdır. Suriye'nin dörtte birini işgal eden PKK/YPG terör yapılanması ortadan kaldırılmalıdır. Oraya güvenli bölge inşa edebiliriz. Güvenli bölgeye mültecileri yerleştirebiliriz Kendi topraklarına geri dönecek Suriyeli sayısını üç milyona kadar çıkartabiliriz. Suriye'de sağlayacağımız istikrar ortamı komşusu Irak'ı da rahatlatacaktır.

KIBRIS ÇÖZÜME KAVUŞMADI

Kıbrıs meselesi çözüme kavuşamamıştır. Rum tarafı adaletsiz bir siyaset izliyor. Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarını kazan kazan anlayışıyla önemli bir işbirliği alanı olarak görüyoruz. İşbirliğini ve adil paylaşımı esas olan her türlü teklife kapımız açıktır. Libya'daki krizin bir an önce çözülmesi herkesin özlemidir. Geçtiğimiz yıl katledilen Cemal Kaşıkçı, halen mahkeme ve yargının olayı neticelendirmemesi sebebiyle ülkemizin olayın takipçisi olacağını belirtmek isterim. Mısır'ın seçilmiş cumhurbaşkanının mahkemede çırpınarak ölmesi ve ailesinin defnine bile izin verilmemesi kanayan yara olmuştur.

İSRAİL DEVLETİNİN SINIRLARI NERESİDİR

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/09/25/01/33/resized_bd63a-fba7b70aisrail.jpg

Konuşmasında İsrail'e yönelik sert mesajlar veren Erdoğan, "Dünyada adaletsizliğin yaşandığı yerlerden birisi İsrail'in işgali altındaki Filistin topraklarıdır. Masum bir Filistinli kadının öldürülmesi insanları harekete geçiremiyorsa ne geçirebiliyor merak ediyorum. İsrail toprakları durmadan büyüyor ama doymuyor. Şimdi de kalanı almanın peşinde. Mevcut İsrail yönetimi insanlığın tüm değerlerini ayaklar altına alıyor. BM kürsüsünden soruyorum İsrail devletinin sınırları neresidir? 1948 mi, 1967 sınırları mı geçerlidir? Yoksa başka bir sınır var mıdır? Filistin'de çözüm için 1967 sınırlarını anlaşması uygulanmalıdır. "Yüzyılın Anlaşması" denen girişimin amacı Filistin'i tamamen ortadan kaldırmak mı? Türkiye mazlum Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir* diye konuştu.

Keşmir teşekkürü

Herkes için adalet herkes için özgürlük

Müslümanların dünyada ayrımcılığa maruz kalanlar arasında ilk sırada yer aldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Herkes için özgürlük, herkes için barış herkes için adalet" çağrısında bulundu. Erdoğan, "Güney Asya'nın istikrarı Keşmir meselesinden ayrı düşünülemez. BM kararlarına rağmen Keşmir hâlâ abluka altında. 8 milyon insan Keşmir'den dışarı çıkamıyor. Afganistan'daki çatışmalar küresel seviyede sıkıntılara yol açmaktadır. Küresel barışa en büyük engel ırkçı, yabancı düşmanı ve yabancı düşmanı İslam karşıtı söylemler. Yeni Zelanda'da müslümanları hedef alan saldırı ne kadar yanlışsa ABD'de Hıristiyanları hedef alan terör saldırıları da o kadar yanlıştır. 15 Mart İslam düşmanlığına karşı dayanışma günü ilan edilmeli" dedi.

#Sesimiz Erdoğan TT oldu

Yoğun görüşme trafiği

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/09/25/01/35/resized_c2136-3117e6f6boris.jpg

Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul’a hitabından sonra BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü. BM Genel Merkezi’ndeki görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. Erdoğan daha sonra Arnavutluk Başbakanı Edi Rama , Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Farmajo ile basına kapalı olarak bir araya geldi. Erdoğan ayrıca Medeniyetler İttifakı ile THY arasındaki iş birliği protokolünün imza törenine katıldı. BM’den Erdoğan-Guterres görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, “Genel Sekreter ve Cumhurbaşkanı Erdoğan iklim değişikliğiyle mücadele konusunda görüş alışverişinde bulundu, Suriye, Libya ve Kıbrıs dahil ortak endişeleri görüştü” ifadesine yer verildi.

Netanyahu kızacak diye susamayız

Usta New York’ta

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’de yaptığı tarihi konuşmanın tamamı: İsrail neresi?

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan haritayı açıp sordu: İsrail neresi?