Hep aynı yalan

15 Temmuz'da Çengelköy’deki olaylar ile ilgili davada ifade veren FETÖ'cü Mahbub Ulusoy, darbeyi anlayamadığını iddia etti. Mahkeme başkanı, Ulusoy’a tokat gibi cevap verdi: Sen hiç terör saldırısı görmedin mi? Senin gibi tecrübeli birinin muhakeme yeteneği yok mu?

Yeni Şafak Mustafa Sait Özkan
Kuleli Askeri Lisesi'yle ilgili davanın 8. duruşması dün gerçekleşti.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Çengelköy’ün işgal edilmesi ve kapatılan Kuleli Askeri Lisesi'yle ilgili davanın 8. duruşması dün gerçekleşti. Silivri Ceza İnfaz Kurumları ek binasında görülen duruşmada gazetemiz çalışanı Mustafa Cambaz’ın da aralarında bulunduğu 8 kişinin şehit edilmesinden sorumlu tutulan 117 darbeci arasında yer alan tutuklu eski Astsubay Mahbub Ulusoy savunma yaptı.

DARBEYİ FARK EDEMEMİŞ

Darbe girişimi sırasında gece 01.00 sularında vurulduğunu aktaran Ulusoy, 03.00 sularında ameliyat olduğunu belirtti. Yargılamanın yapıldığı İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Günaydın, sanığa bu süre zarfında darbeden haberdar olup olmadığını sordu. Sanık Ulusoy bu aşamada herhangi bir malumatının olmadığını belirtince, Günaydın, “Hiç şahit olmadın mı, darbe olduğunu nasıl anlayamazsın” diye çıkıştı.

PKK’YI TANIMIYOR MUSUN?

Terör saldırısı olacağı ile ilgili duyum almaları üzerine Kuleli’den çıktıklarını söyleyen darbeci Ulusoy’a mahkeme başkanı, “Sen hiç terör saldırısı görmedin mi? PKK’yı, DEAŞ’ı tanımıyor musun? Bu örgütlerin üyelerini, giyinişlerini bilmiyor musun?” diye sordu. Ulusoy ise mahkeme başkanına o gece darbeye karşı sokağa çıkan silahsız vatandaşları kastederek, “Sokakta sarıklı insanlar vardı efendim” diye cevap verdi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/04/28/03/29/resized_eb913-8912e502cambazdekupe.jpg

MUHAKEME EDEMEDİN Mİ?

Kendisinin 30 yıllık TSK geçmişi olduğunu vurgulayan Ulusoy’a mahkeme başkanı Günaydın, “Sen madem bu kadar yıl çalışmışsın. Senin gibi tecrübeli birinin muhakeme yeteneği yok mu? Anlamadın mı darbe olduğunu?” diye sordu. Ulusoy ise cevaben, “Genelkurmay Başkanı bile gece 12.00’da darbe olduğunu kestiremiyor. Bizi psikolojik olarak terör saldırısı olacağına hazırladılar. Biz o güne kadar hep hazırdık” dedi.

“GÖRMEDİM, BİLMİYORUM”

Darbeci Ulusoy, mağdur avukatlarının o gece Çengelköy'de terör estiren Kuleli Askeri Lisesi Komutanı Albay Mürsel Çıkrıkçı’nın darp ve tehditlerine tanıklık edip etmediği sorusuna, “Görmedim, bilmiyorum efendim” cevabını verdi. Ulusoy, duruşma savcısının “Asım Ateş isimli askeri arayarak ‘Darbe oluyor. Sen hiçbir şeye karışma sakın’ dediğin iddia ediliyor. Ne diyorsun bu duruma” sorusunu da “Hatırlamıyorum efendim” diye cevapladı.

GÜNDEM
Akyazı kumpası çöktü

GÜNDEM
Kumpasçılar hücresi!