Hedefimizden vazgeçmeyiz

Eskişehir’deki “İlk Milli Helikopter Motoru TEİ-TS1400”ün teslimi ve tasarım merkezinin açılışında konuşan Erdoğan, CHP’nin tank palet fabrikasıyla ilgili iftiralarına şu cevabı verdi: Birileri Arifiye’deki tank paleti fabrikası üzerinden ülkemizin savunma sanayisini baltalamaya çalışsa da biz bu hedeften asla vazgeçmeyeceğiz. Arifiye’deki fabrika arazisi, binası, makineleri dahil 250 milyon doları ancak bulan bir tesistir. 20 milyar dolar diyen ömründe fabrika görmemiştir. Tabii fabrika üzerinden TSK’ya yöneltilen saldırıların asıl sebebini gayet iyi biliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Eskişehir’deki “İlk Milli Helikopter Motoru TEİ-TS1400’ün Teslimi ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni”ne Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Arifiye’deki tank palet fabrikasıyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu: Bir yandan TUSAŞ’ın, diğer yandan özel sektör kuruluşlarımızın gayretleriyle Türkiye’yi havacılık başta olmak üzere, her türlü motor tasarımı ve üretimi alanında adres ülke yapma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Her ne kadar birileri Arifiye’deki tank paleti fabrikası üzerinden ülkemizin savunma sanayisini baltalamaya çalışsa da biz bu hedeften asla vazgeçmeyeceğiz.

SATIŞ DEĞİL İŞLETME DEVRİ

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tank Paleti Fabrikası işletme devrini tane tane anlattı

MÜLKİYETİ BAKANLIĞIMIZDA

Mülkiyeti Milli Savunma Bakanlığımızda kalmak üzere bir Türk şirketi olan BMC’ye 25 yıllığına işletme devri yapılan fabrikanın Katarlı yatırımcılara satışı gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Savunma sanayi projelerimizde Amerikalılarla, İngilizlerle, Almanlarla, diğer pek çok ülkeyle ortaklık yaptığımızda ne oluyorsa ne bir eksiği ne bir fazlasıyla Katarlı yatırımcılarla da aynısı olmaktadır.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/12/05/11/59/resized_84829-9e489d7bmotor.jpg

YATIRIM DÜŞMANLIĞI

EKONOMİ
Yerli otomobilin fabrikası hızla inşa ediliyor: İşte son görüntüler

SALDIRILARIN ASIL SEBEBİNİ BİLİYORUZ

Tabii biz Arifiye’deki fabrika üzerinden Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve kahraman askerlerimize yöneltilen saldırıların asıl sebebini gayet iyi biliyoruz. Yıllarca Türk Silahlı Kuvvetlerini, tek parti faşizmini sürdürme gayretlerinin kalkanı olarak kullananların, artık sadece ülkenin ve milletin ordusu haline gelen bu kuruma tahammülsüzlüklerinin sebebini de gayet iyi biliyoruz.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir seferberlik başlatıyoruz

MİLLETİMİZE HAVALE EDİYORUZ

Vesayetçilerden, darbecilerden, FETÖ’cülerden arınan Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatan sınırlarını korumadaki ve sınır ötesi harekatlarındaki başarılarından duyduğu rahatsızlığı bu tür bahanelerle askerimizi hedef alarak dışa vuranları milletimize havale ediyoruz.

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ İNŞA ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

Biz, kahraman ordumuz ve destan üstüne destan yazan askerimizle birlikte büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmeyi sürdüreceğiz. Hayatlarında fabrika nedir, üretim nedir, proje nedir, ülke ve millet için çalışmak nedir, özelleştirme nedir, işletme devri nedir bilmeyenlerin bühtanlarının Türkiye’nin önünü tıkamasına izin vermeyeceğiz.

Bu projelerle Türkiye yeni döneme girdi

Şampiyonlar ligine çıktık

İlk Milli Helikopter Motoru TEİ-TS1400’ün Teslimi ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir,

“Yerli olarak geliştirilmiş, uçuşa elverişli gereksinimleri doğrultusunda sertifiye edilmiş ve helikoptere entegre edilmiş bir motor ülkemize kazandırılmış olacaktır”

dedi. TEİ Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit ise

“Türkiye, motor teknoloji sorununu artık aşmış durumdadır. İnşallah bu motor ile Türkiye, Romanya, Ukrayna sınıfından Almanya, İngiltere, Fransa ligine yani şampiyonlar ligine havacılıkta çıkmıştır”

diye konuştu. Törende, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, tasarım merkezinde incelemelerde bulundu.

Teşviklerle sanayimize yön verdik