Haberi yokmuş

FETÖ’den tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 7 Şubat MİT Krizi, 17/25 Aralık darbe teşebbüsü, Selam Tevhid, Tahşiye, Şike operasyonlarından önceden haberi olmadığını söyleyerek ‘’Bunların çalışma şekli ‘kripto’ şeklindedir. Haberimin olmaması da doğaldır’’ dedi.

Yeni Şafak Haber Merkezi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mülkiye yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın verdiği ifadelerin detayları ortaya çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen Çapkın, ''Emniyet müdürlüklerinde operasyon planlandığında, operasyon safhasına geçilmeden makama bilgi verilir. Ancak şube müdürleri kumpas kurmak isterse bilgi ve belge saklayabiliyor. 7 Şubat MİT Müşteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağırılmasından hiç bir bilgim yoktu. Haberim olsa bu hususu Başbakana bildirirdim. 17 Aralık 2013 olayı akabinde Selam Tevhid dosyasından, medyaya sızmasından sonra öğrendim ve soruşturmanın bir kumpas olduğunu gördüm. Tahşiye grubuna yapılan operasyon ile ilgili bilgi verilmedi” dedi.

BENİ DE DİNLEDİLER

''25 Aralık dosyasından ise hiç haberim yoktu. Benim yanıma sabah geldiklerinde de hiç bu husustan bahsetmediler'' diyen Çapkın, şunları savundu: “Bu dosyada şüpheli konuma sokmuş oldukları birçok iş adamı benim yıllardır tanıdığım kişilerdir. Muhtemelen benimle ilgili olan kısımları ayıklamışlardır. Bu vesile ile beni de dinlemiş olduklarını ve kişisel ilişkilerimi takip ettiklerini düşünüyorum.”

ŞİKEYİ DE BİLMİYORDUM

Şike operasyonundan da haberinin olmadığını ifade eden Çapkın, şunları söyledi: “Şike operasyonunun başlangıcı ile ilgili bilgim olmadı. Ancak operasyon aşamasından önce savcıdan kararlar alındıktan sonra tarafıma sorumlu il müdür yardımcısı Mutlu Ekizoğlu bir bilgi notu getirdi. Aziz Yıldırım ismini görünce 'bu konudan emin miyiz?' diye sorduğumda, Ekizoğlu bana 'eminiz, tespitler var' dedi.”

KRİPTO ÇALIŞIYORLAR

2009 yılında İstanbul emniyet müdürü olarak atandığında, FETÖ yapılanmasına dair bilginin bulunmadığını öne süren Çapkın, ''1,5 yıl öncesine varan teknik takipler ile bu kumpasların yapıldığı anlaşılmıştır. Darbe girişiminde gördük, Genelkurmay Başkanının bile bu ihtilal girişiminden haberi yoktur. Kripto casusun yanı başında olduğu ortaya çıkmıştır. Haberinin olmaması da normaldir. Çünkü bunlar kripto şeklinde çalışıyorlar'' dedi.

GÜNDEM
Hüseyin Çapkın tutuklandı

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/09/05/03/20/resized_a63c4-1d744435yakup.jpg

Biz her şeyi göze aldık

Çapkın savunmasında, 17-25 Aralık soruşturmasını ise o sabah dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun aramasıyla öğrendiğini ifade ederek, “Sırasıyla müdürleri aradım. Nazmi Ardıç'ı aradığımda konu bizim dedi. 'Nasıl olur bilgi vermezsiniz' diye kızdığımda, 'Arz edeceğim efendim' dedi. Yakup Saygılı ve Nazmi Ardıç özellikle belirtmek isterim ki ellerinde olaylar ile ilgili daha önceden hazırlamış oldukları 20-25 sayfalık bilgi notları ile karşıma geldiler. 'Bana nasıl haber vermeden böyle bir iş yaparsınız' dediğimde savcının böyle istediğini ve bu yönde talimat verdiğini, yaptıklarının yasal olduğunu söylediler. Ben kendileri bu iddiaların Türkiye'yi derinden sarsacağını ve herkesin bunun altında kalacağını söylediğimde, her ikisi de 'biz herşeyi göze aldık'' dediler” diye konuştu.