Güneyde oluşumu kabul edemeyiz

Türkiye'nin Suriye sınırına mühadalesi öncesinde Ankara'da yoğun bir görüşme trafiği yaşandı.

Yeni Şafak Haber Merkezi

Başbakan Binali Yıldırım, saat 10:00'da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir araya geldi. Başta PKK, FETÖ ve IŞİD olmak üzere terörle mücadelenin ele alındığı toplantının ana gündem maddelerinden birisi de Suriye'de yaşanan gelişmeler oldu. Yıldırım daha sonra Bakanlar Kurulu'nu topladı. Çankaya Köşkü'nde 13.45'te başlayan toplantıda da ağırlıklı olarak terörle mücadele ve Suriye'deki gelişmeler masaya yatırıldı. Başbakan Yıldırım, toplantı devam ederken kameraların karşısına geçti. Suriye konusunda sıcak mesajlar veren Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

Sınır boyunca hem teröre Suriye'de akan kanın durdurulması için bütün tarafların aklı selimle bir araya gelmesi gerekli. Bu bağlamda burada taraflar var. Taraflar kim? Rejim, diğer taraf kim, Suriye muhalifleri, rejimle mücadele eden muhalifler. Diğer taraftan da kim var? Koalisyon güçleri var ve rejimin davet ettiği Rusya var. Dolayısıyla bütün bu tarafların, İran ve S.Arabistan'ı da buna dahil edebiliriz, bütün bu tarafların, aklı selimle bir araya gelmesi, akan kanın durdurulması, bütün Suriyelilerin temsil edileceği bir yönetim şeklinin oluşturulması esastır.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/08/23/04/03/resized_c1e77-cad6a319tank.jpg

YENİ SAYFA AÇMAK ŞART

"Görüyoruz ki bazı gayretler var, Türkiye'nin güneyinde bir Kürt oluşumu meydana getirmek, başka bölgelerde de başka oluşumlar meydana gelmesine zemin hazırlamak. Bu asla Türkiye olarak bizim kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Suriye'nin toprak bütünlüğü korunmalı, etnik temele dayalı olmayan bütün grupların içinde yer aldığı, İran başta olmak üzere Rusya, Amerika, hatta bazı Körfez ülkeleri ve S.Arabistan'ın da rol alacağı bir modelle Suriye'de yeni bir sayfanın açılması hayati öneme sahip."

Bu açıklama devam ederken de sınırda düğmeye basıldı ve Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı Fırtına obüsleri IŞİD ve PYD mevzilerini vurdu.