Günay: YSK kararına 'Bad el harab ül Basra' derler

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) bağımsız adaylarla ilgili son kararını “Geçmiş olsun. Ama biraz 'Bad el harab ül Basra' derler buna. Basra harap olduktan sonra, sokaklara insanlar çıktıktan sonra, bir yurttaşımız canını yitirdikten sonra düzeltme imkanını bulduk.” diye yorumladı.

Cihan
Günay: YSK kararına 'Bad el harab ül Basra' derler

Günay, İzmir'in Bayındır ilçesinde Çiçek Festivali'ne katıldı. Tören öncesi gazetecilerin soruları üzerine Türkiye'nin gereksiz bir gerginlik yaşadığını söyledi. YSK'nın yüksek kurul olduğunu belirten Ertuğrul Günay, “YSK, gereken titizliği göstermeden bir karar verdi. Daha sonra çok yaygın bir itiraz üzerine düzeltme için gereken süreyi vererek, ilgili bilgi ve belgeleri inceleyerek, kararı önemli ölçüde tashih etti. Keşke böyle bir gerginlik hiç olmasaydı, keşke ilgililere, 'Evraklarınız eksik ya da bu evraklara göre aday olmazsınız, başka belgeniz varsa getirin' diye bir tebligat yapılmış olsaydı.” diye konuştu.

Günay, şunları söyledi: “Hukuk biraz da dikkat istiyor. Ne yazık ki Türkiye hukukunda zaman zaman, sadece bu bağımsızlar olayında olduğu gibi değil, çok sayıda böyle özensizlikler yaşıyoruz. Geçmiş olsun. Ama biraz 'Bad el harab ül Basra' derler buna. Keşke böyle olmasaydı, baştan bu dikkat gösterilseydi, bilgi ve belge istenseydi ve bu gerginlikleri yaşamasaydık.”

Ertuğrul Günay, iktidar olarak demokratik bir seçim olsun diye uğraştıklarını, bu sebeple suçlandıklarını kaydetti. Yargının kendileri hakkında da 2007 seçimleri sonrası kapatma davası açtığını hatırlatan Günay, “Yargı, Cumhurbaşkanı seçimi konusunda kabul edilemez bir yorum yaptı. Türkiye'de yargının bu konudaki şikayet edilen tavırlarıyla ilk defa bu arkadaşlar karşılaşmadı. Biz de defaatle karşılaştık.” dedi.