Erzurum'da paralel yapının lideri ve FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in 2014 yılında ölen kardeşi S.G. ile yeğeninin de şüpheliler arasında yer aldığı 15 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğunun cinsel istismara uğramasına ilişkin soruşturmayı kapattıkları öne sürülen 16 polis hakkında toplam 760 yıl hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 2007'de şikayet üzerine ortaya çıkan istismar olayının, FETÖ üyesi polislerce kapatılarak soruşturmanınakamete uğratıldığı ifade edildi. İddianamede, sanıkların “terör örgütüne üye olma", “kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", “suç uydurma", “hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme" ve “haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçlarından cezalandırılmaları istendi. İddianamede, tutuklu sanıklar 3 emniyet müdürü ve bir emniyet amiri için 5 yıl 6 aydan 58 yıla kadar, diğer polisler için de 5 yıl 6 aydan 44 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Davanın görülmesine Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 14 Nisan'da başlanacak.
Rize'de 8 FETÖ'cü
tutuklandı
Rize merkezli beş ilde, “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 kişi, sorgularının ardında Rize Adliyesi'ne sevk edildi. “FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak, usulsüz kredi kullandırmak ve teminini sağlamak, belgede sahtecilik, sahte imza, sahte kefil, banka kredisi kullanımında hizmet geliri adı altında himmet sağlanması ve usulsüz arsa temini sağlamak" ile suçlanan zanlılardan H.M, Y.K, R.M. ve H.Y. yurt dışı yasağı konularak serbest kaldı. Zanlılardan E.A, M.S, K.Ö, C.D, S.U, H.K, A.T. ve Ü.I. ise tutuklandı.
Hakkındaki yakalama kararı 23'e çıktı
Türkiye genelinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma ve açılan davalarda, örgüt lideri Fetullah Gülen hakkındaki yakalama kararlarının sayısı 23'e çıktı. FETÖ/PDY'ye yönelik başlatılan soruşturmalar sürerken, başta İstanbul olmak üzere Ankara, Bursa, Uşak, Manisa, İzmir, Kocaeli ve Afyonkarahisar illerinde yürütülen soruşturmalarda Gülen hakkında “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" ve “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçları kapsamında yakalama kararı verildi. Gülen hakkındaki ilk yakalama kararı, geçtiğimiz yıl İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Tahşiye Kumpası soruşturması kapsamında İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğince verilmişti. Gülen, toplam 23 yakalama kararı sebebiyle görüldüğü yerde gözaltına alınarak tek tek kararların alındığı mahkemelere çıkartılacak. Gülen hakkındaki yakalama kararlarından 3'ü ise geçtiğimiz aylarda gıyabında tutuklama kararına çevrildi.
HSYK raporunda şok suçlamalar
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi'nce görevden uzaklaştırılan İzmir'deki askeri casusluk davası savcısı Zafer Kılınç ile davaya bakan hakim Serdar Ergül hakkında HSYK müfettişlerince hazırlanan raporda şok tespitler yer aldı. Buna göre savcı Zafer Kılınç'ın, o dönemde Donanma Komutanı olan Oramiral Nusret Güner ve kızıyla ilgili ele geçirilen dijital verilerdeki fişleme kayıtlarını hiçbir ceza kovuşturması yapmadan iddianameye koyduğu öne sürüldü. Ayrıca, bulaşıcı hastalığı olan kadınlarla ilişkiye giren kamu çalışanları için üstlerine resmi yazılar yazıp itibarsızlaştırma amaçlı özel hayatının gizliliğini ihlal ettiği öne sürüldü.
USULSÜZ DİNLETME
Gaziantep'te hakimlik yaptığı sırada açığa alınan hakim Serdar Ergül'ün ise askeri casusluk davasının soruşturma zamanında, yasa dışı dinleme zanlısı polislerin tutukluluk ve yakalama kararlarını yetkisi olmadan kaldırdığı ifade edildi.