Gül: DAEŞ'i vuruyoruz rahatsız oluyorlar

'15 Temmuz Vatan Şehitleri Parkı'nın açılışı için Ağrı'ya gelen AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, burada yaptığı konuşmada büyüyen, gelişen ve kalkınan Türkiye'nin büyümesini, milletin ilerleyerek güçlenmesini istemeyenlerin olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
Abdülhamit Gül, 11 milyon lira maliyetindeki 15 Temmuz Vatan Şehitleri Parkının açılışı için geldiği Ağrı'da, vatandaşlara hitap etti.

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "Kimse bu milletle başedeceğini düşünmesin. Bu millet Kürt ve Türk'ü ile Yunus Emre'nin, Ahmed-i Hani'nin, Alparslan'ın, Selahattin Eyyübi'nin çocukları, bu ülkeyi sokakta bulmadı. Bu ülkeyi yedirmeyecek." dedi.

Gül, kent merkezindeki Fırat Mahallesi'nde 200 dönüm arazi üzerine kurulan 11 milyon lira maliyetindeki "15 Temmuz Vatan Şehitleri Parkı"nın açılışı için geldiği Ağrı'da, vatandaşlara hitap etti.

Gizli odakların Türkiye'yi karıştırmak için daha önce birçok eylemde bulunduğunu hatırlatan Gül, şöyle konuştu:

Gül, dünya devletlerinin 15 Temmuz akşamı Türk, Kürt, zengin ve fakiriyle Türkiye'nin her tarafından darbeye karşı omuz omuza duran bir kahraman halk gördüğünü dile getirdi.

Darbe yapanların, bazı şeyleri hesaba katmadıklarını aktaran Gül, şöyle devam etti:

"FETÖ, PKK ve DAEŞ'e bu ülkeyi yedirmeyeceğiz"

Gül, Türkiye milletiyle kimsenin baş edemeyeceğini, bunu da herkesin bilmesi gerektiğini anlattı.

Ülkeyi kimseye yedirmeyeceklerini vurgulayan Gül, "Kimse bu milletle baş edeceğini düşünmesin. Bu millet Kürt'ü ve Türk'ü ile Yunus Emre'nin, Ahmed-i Hani'nin, Alparslan'ın, Selahattin Eyyübi'nin çocukları bu ülkeyi sokakta bulmadı. Bu ülkeyi yedirmeyecek. Bu ülkede kimse oyun kurmaya kalkmasın. Bu millet her şeyi görüyor. Bu milletin feraseti var. Bu milletle kimse dalga geçmeye kalkmasın. Milletimiz o akşam Allah'a sığındı ve Cumhurbaşkanı'nın 'Meydanlara inin' sözü üzerine vatan savunmasına geçti. Bu birliktelik kıyamete kadar devam edecek. Biz FETÖ, PKK ve DAEŞ'a bu ülkeyi yedirmeyeceğiz. Bu ülkeyi böldürmeyeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz. Terör örgütlerinin Türkiye'yi diz çöktürmesine izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

"DAEŞ'i vuruyoruz birileri rahatsız oluyor"

Gül, bazı ülkelerin terör örgütlerini "bana yakın olanlar ve yakın olmayanlar" diye ayırdığının altını çizdi. Terör örgütünün, yakını veya uzağı olamayacağını aktaran Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Ağrı Valisi Musa Işın da ise Hükümetin Batı'da ne yapıyorsa Doğu'ya da aynı yatırımı yaptığını dile getirdi.

Ağrı halkının FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gösterdiği kahramanlık mücadelesini herkesin görmesi gerektiğini ifade eden Işın, "15 Temmuz gecesi Ağrı halkını görmeliydiniz. Gece çocuk, kadın, genç, yaşlı herkes Hükümet Konağı önünde toplandı ve Hükümete sahip çıktı. Çocuklar Türk bayrağı giyerek kadınlar ise sırtına Türk bayrağı alarak alanlara geldi. Bu halk her şeyi hak ediyor. Bu halk temizdir, dindardır. Bu halk için ne yapılsa azdır." diye konuştu.

Açılışa, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve çok sayıda vatandaş katıldı.