Gizli oda kalmayacak

15 Temmuz darbe girişiminin ardından faaliyeti durdurulan ve devlete devredilen yüzlerce FETÖ okulunda adeta karargahı andıran gizli bölmeler ortaya çıkmıştı.

Yeni Şafak Fazlı Şahan

Sayısı bini aşan bu FETÖ okullarını devlet okuluna dönüştüren MEB, bu yapılarda tespit edilen gizli bölme, bağlantı ve tali koridor gibi kısımların yıkılarak yeniden düzenlenmesi için harekete geçti. Bu kapsamda bu okullarda koridora açılmayan hiçbir gizli bölme, kapalı mekan bırakılmayacak. Ayrıca kurum içi ve dışında bulunan tüm kilit sistemi yenisiyle değiştirilecek. Okul bahçesi ve içini gösteren kapalı devre kamera sistemi bulunması halinde kamera kayıtları il emniyet müdürlüğüne teslim edilecek ve yeni şifreleme ile kullanıma hazır hale getirilecek. Böylelikle bu yapılar gizli planların yapıldığı mekanlar olmaktan çıkarılıp gerçek bir eğitim yuvasına dönüştürülmüş olacak.

HER KENTE YAZI GİTTİ

Kurumların donatım ve mefruşatı, eğitim öğretim açısından incelenecek ve amacına uygun olmayan tüm donatılar yenisi ile değiştirilecek ve MEB'den bu konuda ödenek sağlanacak. Bu okulların 2016-2017 yılına hazır hale getirilmesi için çalışma yapılacak ve çatı, elektrik işleri, ıslak zemin sızıntıları, kalorifer dönüşümü ve arızaları, genel ısınma problemleri, yangın söndürme sistemleri ve engelli öğrencilerin erişebilirlik sorunu taleplerine öncelik verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'in il müdürlüklerine gönderdiği yazıya göre, her ilde bir MEB komisyonu kurulacak. Başkanlığını o ilin milli eğitim müdürü yapacak. Maarif müfettişi ve teknik personelin de görev alacağı komisyonlar, FETÖ okullarını detaylı olarak inceleyip vurulacak neşterin boyutunu belirleyecek.