Geri döndü

Türkiye'de Mart kapıdan baktırıyor. Hafta sonuna kadar yeni bir soğuk hava etkili olacak. Balkanlardan gelen soğuklar Ankara'da kara dönüştü. Kıyılarda ise yağmur bekleniyor. İstanbul'un yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur yağacak.

Yeni Şafak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Balkanlar üzerinden gelecek yeni soğuk hava dalgası için uyardı. Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimi dışında bugün ülke genelinde yağış bekleniyor.

MART AYINDA KAR YAĞDI

İstanbul'da ise bu akşam saatlerinde yağmur şeklinde başlayacak yağış, gece ve cumartesi günü sabah saatlerinde kentin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur olarak görülebilecek. Soğuk ve yağışlı sistem, pazar günü doğu bölgelerde etkili olduktan sonra ülkeyi terk edecek.Ankara ve bazı ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Beypazarı, ilçe merkezinde yer yer 8-10 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 15 santimetreye ulaştı. Belediye ve karayolları ekipleri, yollarda karla mücadele çalışması yürüttü. Bolu'da ise kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Karayolları ekipleri Bolu Dağı kesiminde zaman zaman tuzlama çalışması yürütüyor.Öte yandan yetkililer, başta meyve ve sebze üreticileri, seracılar olmak üzere zirai faaliyette bulunan çiftçileri, don tehlikesine karşı dikkatli ve olması konusunda uyardı.