'Generalimizi üzmeyin, şehitliğini de alırız'

15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin en kritik isimlerinden biri olan ve kaçtığı menfezde kıskıvrak yakalanan "Paşa" lakaplı örgüt üyesi eski astsubay Zekeriya Kuzu'nun, istekleri dışında hareket eden şehit ailesini tehdit ettiği ortaya çıktı. FETÖ'cü Kuzu'nun şehit ailesine 'Generalimizi üzmeyin, çocuğunuzun şehitliğini de alırız" dediği öğrenildi.

Yeni Şafak
'Paşa' lakaplı, FETÖ'nün Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığının 'üs sorumlusu' olduğu öne sürülen Zekeriya Kuzu tutuklanmıştı.

Marmaris'te, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan askerler arasında yer alan ve bir menfezde yakalanıp ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen, Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'nün "Paşa" lakaplı örgüt imamı eski astsubay Zekeriya Kuzu'nun, istekleri dışında hareket eden şehit ailesini tehdit ettiği ortaya çıktı.

Zekeriya Kuzu'nun, üsteki bir hangara kamera sistemi takarken düşüp şehit olan Astsubay Üst Çavuş Gökhan Yıldırım'ın ailesini, halen FETÖ'den tutuklu bulunan, dönemin üs komutanı eski hava tümgeneral Kubilay Selçuk'tan şikayetçi olmaları ve olayın aydınlatılmasını istemeleri nedeniyle, "Generalimizi üzmeyin, şehitliğini de alırız" sözleriyle tehdit ettiği öne sürüldü.

Öte yandan, askeri yargının kaldırılmasından sonra şehidin ailesinin bir kez daha, Yıldırım'ın ölümünde sorumluluğu bulunan kişilerin yargılanması için soruşturma talebinde bulunması sonuç vermiş, olayın olduğu tarihte üs komutanı olan, 15 Temmuz darbe girişiminin etkin isimlerinden, tutuklanıp, ordudan atılan eski hava tümgeneral Kubilay Selçuk ile eski tabur komutanı Aytuğ Denk hakkında 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan dava açıldı. Yargılamaya henüz başlanmadı.

Ne olmuştu?

'Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda görev yapan Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Yıldırım (25), iddialara göre 4 metre yükseklikten aşağıya düştü. Olay sırasında ağır yaralanan Yıldırım, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Şehit Gökhan Yıldırım'ın cenazesinin Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından memleketi Soma’ya gönderildiği öğrenildi.

GÜNDEM
Generalin 'Paşa' dediği Zekeriya Kuzu her şeyi itiraf etti