GATA Sağlık Bakanlığı'na devredilsin

Ülkeyi kana bulayan darbe girişiminin başarılı olması halinde yeni görev yerleri belirlenen FETÖ'cü subaylar arasında GATA personeli de yer aldı. GATA'ya bağlı yaklaşık 40 hastanenin Sağlık Bakanlığı'na devredilerek temizlenmesi ya da etkisizleştirilmesi için harekete geçilmesi bekleniyor. GATA'ya bağlı hastaneler OHAL durumunda alınacak kararlarla devredilebilir.

Yeni Şafak
ARŞİV

Fethullahçı Terör Örgütü'nün kalesine dönüşen GATA, darbe için hazırlanan atama listelerinde de dikkat çekti. Darbe kalkışmasının başarıya ulaşması halinde cuntacı subayların yeni görev yerlerinin belirlendiği atama listelerinde, GATA'da görevli 14 subayın ismi yer aldı. Subayların mevcut yerlerini koruması talimatı da yine aynı listede 'devam' notu ile verildi.

BAKANLIĞA DEVREDİN YA DA KAPATIN

Fethullahçı yapılanmanın zirveye ulaştığı GATA ve askeri hastaneler, sıkı yönetim komutanlığı görevlendirmelerinde yer almadığı için gözden kaçırılıyor. Sıkı yönetim emirlerinde GATA için ayrım yapmadan generallerin hemen hepsinin karşısında “göreve devam" yazıyor. Paralel yapı uzantılarının zirve yaptığı GATA ve bağlı hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilerek temizlenmesi ya da etkisizleştirilmesi büyük önem taşıyor.

BAŞBOZKURT ZİRVEYE ULAŞTIRDI

GATA'daki paralel yapılanma Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Tabip Tuğgeneral Mustafa Başbozkurt döneminde zirveye ulaştı. Özellikle yardımcı doçent kadrolarını Fethullahçı yapı elemanlarıyla dolduran Başbozkurt, doçent ve profesörlerle yapılanmayı sürdürmeyi hedefledi. Başbozkurt'tan sonra dekan olan Tümamiral Hayati Bilgiç ve ekibi ise bu yapılanmayı bildiği halde hiçbir çalışma yapmamasıyla dikkat çekiyor. Söz konusu dekan Bilgiç, atama listesinde göreve devam edecek GATA personelleri arasında yer alıyor. Öte yandan listede yer alan Sait Bağcı, Mehmet Zeki Kıralp, Bülent Ahmet Beşirbellioğlu, Mutlu Sağlam'ın yapının etkili elemanlarından olduğu iddia ediliyor.

YÜZDE 80'İ FETÖ'CÜ

Türkiye'de İstanbul ve Ankara olmak üzere iki GATA, bu kurumlara bağlı olan yaklaşık 40 hastane bulunuyor. Hastanelerde görev alan askeri doktorların yüzde 80'inin paralel yapıya mensup olduğu belirtiliyor. Öyle ki GATA, Fethullahçı yapının kalesi olan Fatih Üniversitesi'nden sonra en ciddi şekilde yapılandığı kurum olması nedeniyle önem taşıyor.

Yaralı vatandaşları GATA'ya almadılar

Eski Özel Harekatçı Fevzi Bubilik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından sokaklara çıktıklarını belirterek, “Bir skorsky helikopter ve tanklardan sivillerin üzerine ateş etildiğini gördük. Bacağına iki mermi alan bir genci alarak hastaneye götürdüm" dedi. Bubilik, genci GATA'ya götürdüğünü ifade eden Bubilik, şöyle devam eti: “Genci kucağıma aldım, hemen acile koştum ve 'yaralı var' diye bağırdım. Orada, özel güvenlik görevlileri ve sivil kıyafetli muhtemel istihbaratçı 3 nöbetçi subay vardı. Genci hastaneye almadılar. 'Aç şurayı, burası milletin yeri, Almamazlık yapamazsın' diye haykırdım." Öte yandan, darbe girişimi sonrası gözaltına alınan ve GATA'da tedavi gören Piyade Kurmay Yüzbaşı Sadık K. ve Jandarma Üsteğmen İsmail D. firar etti.