Garson’un listesi

İstanbul’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Emniyet yapılanmasına yönelik soruşturmada 51 polis hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin örgütün emniyetteki üst düzey yöneticisi ‘Garson’ kod isimli gizli tanığının verdiği isimler olduğu öğrenildi.

Mustafa Sait Özkan
Fotoğraf: Arşiv

15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ’nün Emniyet teşkilatı içerisine sızmış mensuplarının deşifre edilmesine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 51 emniyet personeline operasyon yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan operasyonlar İstanbul ve 25 farklı ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Operasyonlarda 44 polis yakalandı. Gözaltına alınanlar, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

GİZLİ TANIK İTİRAF ETTİ

18 Nisan 2017 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında işlem yapılan FETÖ’nün Emniyet yapılanması üst düzey yöneticilerinden “Garson” kod adlı şüphelide, örgütün emniyet yapılanması arşivinin ele geçirildiği belirtildi. Bu arşive göre, örgütte “öğrenci” denilen ve hiyerarşik olarak en alt konumda bulunan emniyet personelinin bir üstünde, “öğretmen” diye tabir edilen sivil unsurların bir alt hiyerarşisinde yer alanlara “vekil öğrenci” denildiği kaydedildi.

ÖĞRENCİLER BAZ VERDİ

GÜNDEM
Akgülay tutuklandı